fbpx
Laden Evenementen

100 uur met Jose de Groot in Eindhoven

Anatomie Yin & Yang Yoga Lerarenopleiding
Gebaseerd op de leer van Paul Grilley 

Ervaar, leer en ontwikkel.

De Anatomie Yin & Yang Yoga Lerarenopleiding vergroot je anatomische en energetische kennis die je praktisch leert toe te passen. Daarnaast verdiep je je eigen meditatie-, yogabeoefening en lesvaardigheden, exploreer je yoga filosofie, verbreed je je zelfkennis door reflectie en begeleiding, en leer je dit inzetten om anderen te onderwijzen en te inspireren.

In elk trainingsblok staat de veiligheid van je toekomstige student centraal. Daarom wordt er veel aandacht besteed aan anatomie en de praktische toepasbaarheid daarvan op yogahoudingen. Zodoende wordt de uniekheid van elk lichaam benadrukt en daarmee onnodige pijn, blessures en onjuiste conclusies en/of gedragingen voorkomen. Deze kennis wordt zichtbaar en voelbaar met wijsheid en compassie.

Om creatieve en veilige Yin en/of Yang yogalessen te kunnen geven, ga je in elk trainingsblok intensief oefenen met lesgeven, lessen uitwerken, houdingen aanpassen en het gebruik van hulpmiddelen. Ook experimenteer en reflecteer je volop, zowel op de beoefening van meditatie als yoga, waarbij je eigen ontwikkeling wordt ondersteund.

Naast het fysieke, krijgen ook de energetische, emotionele en mentale aspecten van de yogabeoefening aandacht. Om deze subtiele processen te herkennen en begrijpen bestudeer je de basisprincipes van het Taoïsme, Chinese Geneeskunde en Chakra Theorie.

Lees verder op de website van Jose.

Ga naar de bovenkant