fbpx
The Work2024-01-05T10:40:39+00:00

The Work van Byron Katie

Pak de bron van stress aan! Onder begeleiding van Jasmijn spoor je pijnlijke en beperkende gedachten op en bevraag je deze middels The Work van Byron Katie ©. The Work is meditatie. En iedereen met een open geest – lees bereidwilligheid – kan The Work doen. De methode is simpel, direct toepasbaar en diep persoonlijk werk. Het stelt je in staat om toegang te krijgen tot je eigen innerlijke wijsheid – die altijd voor je beschikbaar is en niet afhankelijk van andermans wijsheid.

Sinds 2014 is Jasmijn erg enthousiast beoefenaar van The Work. Na ruim 600 opleidingsuren mag ze zich nu vanaf mei 2021 een gecertificeerd facilitator van The Work noemen.

The Work zie ik als een yoga beoefening voor mijn geest. Ik merk de neigingen van mijn geest op en hoe ze mij klein en gevangen houden in oude denkpatronen en beschermingsmechanismen. Ik bevraag mijn stressvolle gedachten vrij, en mijn lichaam volgt. Voor mij dé manier waarop ik yoga van de mat in mijn dagelijks leven breng – die ik steeds meer als vriendelijker, levendiger en vrijer ervaar!”

Jasmijn verzorgt één op één sessies online – aan zowel beginners als gevorderden. Neem gerust contact op voor een eerste kennismakingssessie, begeleiding of verdieping. Alles om je in staat te stellen zelfstandig The Work te beoefenen.

Voor meer informatie over de methode: The Work van Byron Katie.

Ontdek wat zelfbevraging – indien gewenst in combinatie met ademwerk – voor je kan betekenen! Kies hieronder het pakket dat bij je past:

Veelgestelde vragen:

Hoe plan ik een sessie in?2020-06-25T16:03:32+00:00

Na het boeken van je sessie(s) ontvang je een bevestigingsmail met een link naar mijn online agenda. Daar kun je zelf het tijdstip inplannen voor je sessie!

Waar vinden de sessie plaats?2020-06-26T21:32:20+00:00

Ik verzorg één op één sessie online met Zoom. Indien je de voorkeur hebt voor in persoon, check dan eerst voordat je online een afspraak maakt.

Ik ben niet erg bekend met Zoom, is dat erg?2020-06-26T21:19:25+00:00

Zodra onze sessie begint doorloop ik je indien gewenst door enkele simpele opties die we gebruiken. Deze video geeft je ook de uitleg die je nodig hebt.

Je kunt meedoen met en zonder een Zoom account, maar je moet altijd de Zoom software downloaden. Doe dat voorafgaand aan onze sessie door op deze link te klikken. Check voorafgaand of je audio werkt – dat maakt ons samenzijn makkelijker 🙂

Kan ik een factuur ontvangen?2020-06-26T21:25:15+00:00

Ja. Je ontvang na bestelling direct een bevestigingsmail met een link naar je factuur.

Kan ik samen met mijn partner The Work doen?2020-06-26T21:28:19+00:00

Jazeker. Indien (uiteraard) beide bereidwillig zijn om The Work te doen.

The Work Community

Door jarenlang yoga, meditatie en ademhalingstechnieken te beoefenen en te onderwijzen in lerarenopleidingen, leerde ik mijn lichaam en geest kennen en vertrouwen – wat ik als ongelofelijk waardevol ervaar. En een hele tijd heeft dit mij ondersteund. Alleen uiteindelijk merkte ik dat dit voor mij niet voldoende was. Er bleef mij telkens iets belemmeren, alsof ergens de rem opzat.

Ik bleef worstelen met gedachten als ‘ben ik wel goed genoeg’, ‘ben ik wel interessant genoeg’, ‘begrijpen ze mij wel’. Ik beperkte mijzelf met gedachten over hoe anderen mij zouden zien, wat zij van mij zouden denken. En hierdoor stapelde zich stressvolle gedachten in mij op over hoe ik vervolgens over de wereld dacht, over mijn lichaam of over anderen.

Acht jaar geleden kwam ik in aanraking met The Work© van Byron Katie. Een methode waarin je de bron van stress aanpakt en ervoor zorgt dat stress zich niet opstapelt. Je investeert in je mentale welzijn en je emotionele welbevinden en je blijft je relaties verbeteren – inclusief de relatie met jezelf.

Duidelijk een andere invalshoek dan die van yoga, meditatie en de ademhalingstechnieken. Waar ik eerst dacht dat ik géén gedachten moest hebben of ze onder controle moest hebben, was The Work© een hele concrete bevragingstechniek om juist mijn gedachtenproces te onderzoeken. Dat lijkt tegenstrijdig, maar het vult elkaar juist goed aan. Het is complementair, als twee kanten van eenzelfde medaille. Ook The Work© is een vorm van meditatie. De methode is daarbij simpel en direct toepasbaar en is diep persoonlijk werk. Alleen bij deze methode van zelfbevraging maak je juist gebruik van je gedachten om daarin rust te creëren. Want The Work© geeft inzicht in waar gevoelens en gedachten vandaan komen. Daardoor kun je zien wat zin en onzin is. Wat is écht en wat een illusie. Ik ervaar deze methode als een ongekende verrijking waarmee ik via een andere invalshoek naar mezelf kijk.

En ik ontdekte ermee de ontbrekende schakel voor mijn geluk: het bevragen van mijn gedachtewereld.

Tijdens de ruim 600 uur durende opleiding om gecertificeerd facilitator van The Work© te worden – uren zowel individueel als in groepsverband – ervaarde ik hoe verdiepend het is dat je het blijft beoefenen en ook merkte ik hoe waardevol het is dat je dan onderdeel bent van een gemeenschap, een community. The Work© met regelmaat doen versterkt je ontwikkeling. En gelijkgestemden vinden om mee te sparren en The Work© mee te doen voegt daaraan duidelijk bij. Je ondersteunt elkaar. Het bood mij de mogelijkheid om in diepere lagen in mezelf te komen door de ruimte, de herkenning en de opgedane inzichten van mezelf als ook van anderen.
Ik heb deze behoeften ook bij mijn cliënten bemerkt. Ik mag getuige zijn van ieders veerkracht, wat inspirerend en groots is, ook om daaraan bij te dragen. Individuele sessies zijn waardevol, alleen kunnen ze niet alles omvatten. Ze zijn vaker een start van een reis in jezelf. Ik zie dat veel cliënten ermee verder willen en daarbij gelijkgestemden willen kunnen ontmoeten.

Tegelijkertijd hoor ik van anderen dat een individuele sessie voor hen soms nog een té grote stap kan zijn om bekend te raken met de methode en deelname aan groepssessies voor hen laagdrempeliger is om vanuit daar hun reis te beginnen.

Hierdoor ontstond bij mij het idee om daarvoor een online community te creëren, waarin mensen die geïnteresseerd zijn in The Work© of The Work© al beoefenen elkaar kunnen ontmoeten, kunnen deelnemen aan groepssessies en elkaar kunnen vinden als sparringpartner of facilitator. Daarnaast ben ik bezig andere mogelijkheden uit te werken voor deze community.

Deze community is er dus voor jou! Of je nu wel of geen ervaring hebt met The Work©. Je raakt alleen bekend met The Work© door het te doen, het te aanschouwen bij anderen en anderen te faciliteren. Dit maakt de weg vrij voor verdere ontwikkeling. Met elkaar de diepte ingaan. En door een ander te bevragen leer je ook jezelf te bevragen.

Jouw verhaal, is mijn én ons verhaal. Jouw uitdaging is mijn en onze uitdaging. Jouw doorzettingsvermogen is mijn en ons doorzettingsvermogen.
Ik ben er voor jou, want ik herken mij in jou.

Laten we samen The Work© doen en een (innerlijke gedachte) wereld ondersteunen die vriendelijker, levendiger en vrijer is. Om dit verder vorm te geven wil ik graag bij zoveel mogelijk mensen hun wensen toetsen. Als jij dit zo leest, waar zou jij dan behoefte aan hebben?

Jouw inbreng is dus cruciaal om deze gemeenschap vorm te geven. Vul een korte vragenlijst in vóór 8 augustus 2022 – het duurt slechts twee minuten en zorgt ervoor dat jouw wensen en behoeften richtinggevend zijn.

“Door mijn yogabeoefening herken ik stress in mijn lichaam en de methode The Work van Byron Katie leerde me dat er telkens een specifieke gedachte is die voor stress zorgt. Ik bevraag nu mijn stressvolle gedachten. Zo kom ik er steeds vaker achter dat wat ik dacht dat er gebeurde, niet is gebeurd”

Ga naar de bovenkant