fbpx
Laden Evenementen

‘Aandacht is een spier die je kunt trainen – en schrijven is een van de beste manieren om die spier te trainen. Door te schrijven breek je de deur open naar een wereld binnen de wereld die je al denkt te kennen.’

Uit Zin: Lust in je Leven door Schrijven

 

Schrijven wordt leuker èn beter wanneer je het met huid en haar doet. Dat is het uitgangspunt van deze geliefde weekendretraite. Elke dag beginnen en eindigen we met een diepgaande en toegankelijke beweging- en ademsessie. De effecten daarvan zijn voelbaar in je lichaam – en zichtbaar op papier.

Wil je je schrijfstem eindelijk, of opnieuw ontdekken? Ben je nieuwsgierig naar wat schrijven toe kan voegen aan je yogabeoefening? Verlang je naar een bijzondere en verdiepende ervaring van jezelf en anderen? Dan is dit hooggewaardeerde programma iets voor jou.

 

Ontdek een ander perspectief op je schrijven – en leven.

‘Werken vanuit hart en lijf in plaats van hoofd’.

‘Heel waardevol, de verschillende aspecten- schrijven, yoga, stilte – versterken elkaar. Ik ben tot waardevolle inzichten gekomen’.

 

Tijdens dit weekend gebruiken we een ongecensureerde benadering van schrijven, die geen enkele ervaring vereist. Het enige wat je nodig hebt is een open geest en snelschrijvende pen. We raden je van harte aan om kennis te maken met de schrijfmethode van dit weekend. Hier kun je de eerste hoofdstukken van Geertje’s schrijfklassieker ‘Zin: Lust in je Leven door Schrijven’ gratis doornemen of bestellen.

 

Dagschema

Dit schrijf- en yogaweekend werkt met drie krachten: stilte, beweging en schrijven. Van zaterdag- tot zondagochtend ben je ontslagen van de plicht om te praten, zodat je al je aandacht kunt richten op schrijven, waarnemen en ontspannen. (Tijdens de gezamenlijke sessies praten we uiteraard wel).

Het dagschema bestaat uit twee gezamenlijke schrijfsessies, ochtend meditatie, uitwisseling en toegankelijke beweging- en ademhalingsoefeningen. In de middag en avond is er ruimte om aan je eigen schrijfprojecten te werken, te lezen, genieten van de kloostertuin, wandelen of rusten. Je hoeft jezelf niet als schrijver of yogi te beschouwen om mee te doen aan dit programma.

Het schema is zo opgebouwd, dat je desgewenst de diensten van het Klooster kunt bijwonen. Alhoewel elk weekend dezelfde structuur heeft, zijn ze elke keer anders. Mocht je meer specifieke vragen hebben over het schema, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Het is goed om te weten dat één op één feedback geen onderdeel uitmaakt van deze weekend retraite. Geertje biedt wel persoonlijke schrijfbegeleiding aan buiten de programma’s.

 

Ervaringen van eerdere deelnemers:

‘Ik heb mogen ervaren dat stilte en schrijven me rust brengt. Rust in lichaam, rust in geest’.

‘Jasmijn geeft fijne oefeningen, heldere uitleg. Wat een fijne rust in haar manier van lesgeven en de sessies waren mooi in balans en geschikt voor iedereen’.

‘Ik heb genoten van de stilte en verbondenheid met andere deelnemers.’

‘Geertje heeft een bijna poëtische manier van uitleggen.’

‘Ik voel weer inspiratie om met meer lef van alles op papier te zetten in combinatie met leven in een kloostersetting’.

‘Door dit weekend heb ik het verschil kunnen ervaren tussen een monkey mind en wilde geest. En hoe ik bij die wilde geest kom. Bij mijn vreugde’.

‘Geertje is een heldere bron, een zuiver meer. Grappig, inspirerend, liefdevol en wijs’.

 

Wat is het verschil tussen een schrijf en yogaweekend of een vijfdaagse stilteretraite?

De vijfdaagse stilteretraite van Geertje heeft geen periodes van begeleide beweging. Hierdoor is er meer vrije tijd. In die tijd kiezen veel deelnemers om te werken aan een schrijfproject. Maar ook om uit te rusten, te wandelen, yoga te doen, te lezen of slapen – wat het ook maar is waar je meer van wilt. Ook lezen we voorafgaand aan een vijfdaagse gezamenlijk één (steeds wisselend) boek dat we bespreken. De vijfdaagse is een verstild, diep en persoonlijk in te richten programma.

Veel deelnemers komen naar een weekend om kennis te maken met de methode van schrijven die Geertje gebruikt. Om hun schrijfleven een nieuwe impuls te geven of eerder gemaakte schrijfvrienden terug te zien. Het weekend is, ten opzichte van de vijfdaagse, een korter, ontspannend en dynamisch programma.

Er zijn veel deelnemers die deze twee programma’s afwisselen. Het weekend als een terugkerend schrijf-stimulans en de 5-daagse om meters te maken in hun schrijfproject. Voor welk programma je ook kiest; ze hebben de neiging nooit hetzelfde te zijn. We zijn blij regelmatig terugkomende deelnemers te ontvangen. Bekijk deze video om een indruk te krijgen.

 

Aanbevolen links:

Wil je een beter idee krijgen wie Geertje als auteur is? Lees haar nieuwste boek Lieve Dot: 69 Dilemma’s & Radicaal Eerlijk Advies, de bundeling van haar geliefde adviescolumn in Happinez.

 

Je deelname heeft een rimpeleffect

Schrijven betekent – op een heel persoonlijke manier – een grotere wereld toelaten. Elk jaar ondersteunt het Klooster Huissen daarom samen met Geertje en Jasmijn een goed doel. Dit jaar zetten we onze schrijfprogramma’s in ter ondersteuning van een project van de Vogelbescherming. Living on The Edge werkt samen met internationale partners aan het weer tot bloei brengen van de Sahel, waar veel vogels die we hier kennen, overwinteren. Bekijk hier de video die uitlegt uit hoe het project werkt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geertje Couwenbergh is columnist en auteur van vijf boeken, waaronder het populaire ‘Zin’, het boek dat HP/De Tijd een ‘bron van inspiratie voor elke auteur’ noemt. Ze publiceert in bladen als The Optimist, Happinez en Rebelle Society. Daarnaast begeleidt ze al bijna tien jaar honderden schrijvers in haar unieke schrijfprogramma’s – Schrijven Magazine noemde haar een ‘topdocent’. Ontdek haar recent verschenen boek Lieve Dot: 69 Dilemma’s & Radicaal Eerlijk Advies.

Jasmijn Koelink is gespecialiseerd in ademhalingstechnieken. Ze geeft wekelijkse lessen en uitgebreide workshops en retraites over yoga, adem en welzijn. Haar lesstijl is geschikt voor zowel beginners als ervaren yogabeoefenaars, omdat Jasmijn verschillende opties en individuele begeleiding integreert in haar groepslessen. De sessies zijn adem georiënteerd, diepgaand en ontspannend tegelijkertijd. Wil je meer weten over Jasmijn? Bekijk dan haar website.

Ga naar de bovenkant