fbpx
Laden Evenementen

Yoga & Ademwerk Weekend ism Fit Body Mind

Retraite met Jasmijn Koelink in ons retraite & wellness centrum in Zeeland. Met gezonde vegetarisch biologische voeding, sauna’s, hottub, buitenzwembad, massages en evt. coaching. Even op adem komen met ontspanning, beweging, verdieping en ontmoetingen met gelijkgestemden.

WAAROM EEN (YOGA)WEEKEND

Ervaar de kracht van je adem en yoga in dit ontspannende weekend. In de combinatie van toegankelijke hatha en yin yoga, ademhalingsoefeningen en meditatie leer je concrete tools om stress te herkennen in je lichaam en te verminderen. Hierdoor grijp je in voordat het de overhand neemt. Deze technieken kun je direct toepassen in je dagelijks leven.

STRESS REDUCTIE DOOR ADEMHALING

Eén op de drie mensen heeft – in meer of mindere mate – stressymptomen zoals ernstige vermoeidheid, gespannenheid of nervositeit. Tijdens dit weekend kom je letterlijk op adem, aangezien ademhaling een van de meest krachtige -en bewezen- manieren is om stress te verminderen. Jasmijn begeleidt je door verschillende ademhalingsoefeningen om je adem te vertragen, verlengen of reguleren. Waardoor je je direct beter voelt.

​Dit weekend is geschikt voor zowel beginners en gevorderden, want Jasmijn integreert verschillende opties en individuele begeleiding in haar lesstijl. Alle sessies zijn adem georiënteerd, diepgaand en ontspannend tegelijkertijd. Naast de sessies is er voldoende ruimte om te lezen, te genieten van de omgeving, een wandeling over het strand, een massage nemen of te rusten.

​Deze retraite is onderdeel van een uniek concept waarin het welzijn van body & mind centraal staat. Je volgt één programma in een besloten groep en als ‘special’ zijn er workshops van de andere docenten. Het motto is: alles mag, niets moet!

HET PROGRAMMA

Vrijdag: beter ademhalen, minder stress

Je begint vrijdag direct met enkele ademhalingstechnieken en simpele bewegingen. Daarnaast ontvang je zinvolle informatie zodat je vol zelfvertrouwen het weekend ingaat – wetende wat je doet, en waarom.

Zaterdag yang: adem geïnitieerde beweging

Deze krachtige workshop bevat een eenvoudige opeenvolging van houdingen en bewegingen om een diep gevoel van rust te creëren. De houdingen zijn van verschillende niveaus voor verschillende lichamen of aan te passen naar hoe je je op dat moment voelt. De sessie is adem georiënteerd, intensief en ontspannend tegelijkertijd. Daarnaast is er ruimte voor stilte in- en tussen de houdingen en een begeleidende visualisatie. Voor iedereen toegankelijk.

Zondag yin: cultiveren van geduld, vertrouwen en overgave

De nadruk in deze sessie ligt niet op spierversterking, juist op de volledige overgave van spierkracht. Met volledige aandacht ontspan je in een houding – die je voor langere tijd aanhoudt – waardoor de druk op je gewrichten toeneemt en je bindweefsel, kraakbeen en pezen meer opgerekt worden waardoor ze kunnen herstellen, verspoelen en versterken. Deze beoefening cultiveert geduld en wakkert vertrouwen aan in je lichaam. Daarbij worden verschillende ademhalingstechnieken ingezet voor een diepere (ontspannende) ervaring.

Open workshop: Yin Yoga met tennisballen, ervaar diepere ontspanning

yin yoga deep tissue releaseWanneer je regelmatig piekert, last hebt van spanningen of stress, kan je lichaam ongemerkt verkrampen. Met gebruik van tennisballen leer je om spanning en pijn los te laten: een techniek van diepe bindweefsel ontspanning. Ook bevrijdt het emotionele energie dat in je lichaam is opgeslagen. En met een tennisbal blijkt dat ineens eenvoudiger dan je misschien vooraf denkt.

​Ervaar de krachtige heling die dit oplevert en geef jezelf de mogelijkheid om de diepe ontspanning in je lichaam te ervaren. Je zal meer energie voelen en je bewegingen voelen soepeler aan.

Deze workshop is voor iedereen toegankelijk. Ook voor zwangere vrouwen

 

Open workshop: vraag je stress vrij middels The Work van Byron Katie ©.

Naast dat adem bevrijdend werk op stress kun je de bron van stress ook anders aanpakken. Onder begeleiding van Jasmijn spoor je pijnlijke en beperkende gedachten op en bevraag je deze middels The Work van Byron Katie ©. The Work is meditatie. En iedereen met een open geest – lees bereidwilligheid – kan The Work doen. De methode is simpel, direct toepasbaar en diep persoonlijk werk. Het stelt je in staat om toegang te krijgen tot je eigen innerlijke wijsheid – die altijd voor je beschikbaar is en niet afhankelijk van andermans wijsheid.

Sinds 2014 is Jasmijn erg enthousiast beoefenaar van The Work. Na ruim 600 opleidingsuren is Jasmijn nu vanaf mei 2021 een gecertificeerd facilitator van The Work.

In deze workshop begeleidt Jasmijn je door een simpele maar krachtige oefening van The Work.

 

The Work zie ik als een yoga beoefening voor mijn geest. Ik merk de neigingen van mijn geest op en hoe ze mij klein en gevangen houden in oude denkpatronen en beschermingsmechanismen. Ik bevraag mijn stressvolle gedachten vrij, en mijn lichaam volgt. Voor mij dé manier waarop ik yoga van de mat in mijn dagelijks leven breng – die ik steeds meer als vriendelijker, levendiger en vrijer ervaar!”

OVER JASMIJN

Yogadocent en psychologe Jasmijn Koelink is een Yoga Alliance® erkende docent. Haar sessies tijdens dit weekend zijn geschikt voor zowel beginners als ervaren yogabeoefenaars, omdat Jasmijn verschillende opties en individuele begeleiding integreert in haar sessies. Ze geeft al jaren wekelijkse lessen en leidt een van de meest gerenommeerde yoga docentenopleidingen in Nederland. Ze biedt online sessies en gespecialiseerde workshops aan, zodat je op elk moment en elke tijd gebruikt kunt maken van haar begeleiding. Op JasmijnKoelink.com kun je direct beginnen. Ze is sinds mei 2021 een gecertificeerd facilitator van The Work© .

SCHRIJF JE IN EN KOM OP ADEM

Via de website van Fit Body Mind lees je meer informatie over o.a. prijzen en kamertypen.

 

Ga naar de bovenkant