fbpx
Laden Evenementen

Kom volledig tot rust tijdens dit ontspannende stilteweekend onder begeleiding van Fleur van Schuylenburch (in afwezigheid van Jasmijn ivm zwangerschapsverlof).

Voel je je opgejaagd, vermoeid of ervaar je (dagelijkse) stress? Zoek je tijd om eindelijk op adem te komen? Of verlang je naar rust, stilte of bezinning? Dan is dit weekend iets voor jou – én het verdiept direct je welzijn!

Tijdens dit ontspannende stilteweekend met yogadocent en ademcoach Fleur van Schuylenburch kom je namelijk helemaal tot rust en maak je kennis met directe methodes om je beter te voelen én je levenskrachtig te blijven voelen thuis. Je werkt aan het versterken van je immuunsysteem en het ondersteunen van innerlijke rust en balans.

De nadruk ligt vooral op ontspanning, de kracht van je adem en meditatie (in beweging). Alles om stress te verminderen, rust ruimte te geven en innerlijke kracht aan te boren. Je komt letterlijk op adem, aangezien een bewuste ademhaling één van de meest krachtige -en bewezen- manieren is om stress te verminderen. Naast meer veerkracht en vitaliteit kun je ook beter slapen en ervaar je meer levenslust.

Inschrijving en meer informatie over Klooster Huissen

Één op de drie mensen ervaart – in meer of mindere mate – stress, zoals ernstige vermoeidheid, gespannenheid of nervositeit. Fleur begeleidt je door verschillende ademhalingsoefeningen om je adem te vertragen, verlengen of reguleren. Waardoor je je direct beter voelt. Daarbij zullen ook diverse ontspanningsoefeningen bijdrage aan het herstel van je hele zijn.

Alle sessies zijn adem georiënteerd, diepgaand en ontspannend tegelijkertijd. In de combinatie van toegankelijke (ademhalings)oefeningen en meditatie leer je concrete tools om stress te herkennen in je lichaam en te verminderen. Hierdoor grijp je in voordat het de overhand neemt. Deze technieken kun je direct toepassen in je dagelijks leven.

Fleur is yogadocent, ademcoach en holistisch coach. Haar lesstijl kenmerkt zich door de uitgesproken aandacht op adem en lichaamsbewustzijn.

Dit weekend is geschikt voor zowel beginners en gevorderden, want Fleur integreert verschillende opties en individuele begeleiding in haar lesstijl. Naast de sessies is er voldoende ruimte om te lezen, te genieten van de omgeving, voor een wandeling of om te rusten.

Je hoeft jezelf niet als diepzeeduiker, yogi of verlicht te beschouwen om mee te doen aan dit programma.

Dagschema:

Dit weekend staat in het teken ontspanning, adem en stilte. Onder de begeleiding van Fleur krijg je verschillende technieken en oefeningen aangereikt zodat je uitgerust en helder het weekend verlaat. En het klooster ontzorgt je tijdens je verblijf.

Het dagschema bestaat uit een ochtendwandeling en meditatie, twee gezamenlijke adem- en ontspanningssessies en op zaterdag een avondsessie. Verder is er ruimte om de inzichten van je gedachtenwereld, de uitwerkingen van je ademwerk en de stilte te ervaren.

Het dagschema is zo opgebouwd, dat je desgewenst de diensten van het Klooster kunt bijwonen.

Ervaringen van eerdere deelnemers aan dit programma

‘Voor het eerst sinds maanden heb ik weer oprechte blijdschap gevoeld en verdriet toegelaten. De batterij is écht weer opgeladen. Ik heb genoten van de hele ambiance.’

‘De elementen van de retraite zijn praktisch toepasbaar, goede tips voor mijn dagelijks leven. Ik heb zin om aan de slag te gaan. Ik voel me zo veel beter in mijn vel.’

‘Ik ga helemaal ontspannen en opgeladen naar huis. Ik heb meer inzicht en verdieping over mijn ademhaling en bewustwording hoe hiermee om te gaan.’

‘Een prachtige combinatie en balans tussen informatie, oefeningen, aandachtstraining, stilte, de vrije tijd en de verbazingwekkende kracht van het klooster’.

 

Voel je je opgejaagd, vermoeid of ervaar je dagelijkse stress? Zoek je tijd om eindelijk op adem te komen? Of verlang je naar rust en stilte? Dan is dit weekend iets voor jou – én het verdiept direct je welzijn!

 

Inschrijving en meer informatie over Klooster Huissen

Over Fleur van Schuylenburch

Fleur is niet alleen yogadocente maar ook holistisch coach op het gebied van beweging, levensstijl en voeding. Ze ondersteunt jou in het (her)vinden van een duurzame manier om je welbevinden te verbeteren. Ze stimuleert je om bewust in contact met jezelf te zijn en in je leven te staan, zodat je vanuit je eigen kracht en op een veilige wijze kunt voortbewegen.

Naast haar kennis over (plantaardige) voeding en een gezonde levensstijl kan Fleur je ook begeleiden om je adem te benutten zodat je veerkrachtig blijft in lichaam en geest.

Voor Fleur is yoga een manier om in het moment te zijn. Ze ervaart bewust ademen als haar thuisbasis, als een toevluchtsoord om zichzelf in balans te houden, zodat ze ten volste kan leven. Fleur heeft diverse lerarenopleidingen gevolgd en geeft sindsdien yogales, workshops en retraites. Door haar interesse in de adem is haar manier van lesgeven gericht op anderen inspireren ook hun adem te benutten met verschillende ademhalingstechnieken die simpel en effectief zijn.

Daarnaast focust ze op een veilige (anatomische) manier van bewegen en geven haar instructies ruimte om zelf te ontdekken en te ervaren hoe dit jouw lichaam ondersteunt. Fleur geeft op een warme en open manier les, ze oogt sterk en geaard. Ze is een toegankelijke docente die jouw welzijn graag verder verdiept.

 

 

Ga naar de bovenkant