fbpx
Laden Evenementen

Neem een mini-vakantie in jezelf. Kom tot rust tijdens deze ontspannende stilteretraite onder begeleiding van Jasmijn Koelink.

 

Vooral in deze tijd met Corona is het belangrijk om te werken aan de versterking van je immuunsysteem en het ondersteunen van innerlijke rust en balans. De nadruk in dit weekend ligt vooral op de kracht van je adem, meditatie en ontspanning. Alles om stress te verminderen, rust ruimte te geven en innerlijke kracht aan te boren.

Tijdens dit weekend kom je letterlijk op adem, aangezien bewuste ademhaling één van de meest krachtige -en bewezen- manieren is om stress te verminderen. Daanaast voel je je veerkrachtiger, kun je beter slapen, is je concentratieboog langer en ervaar je meer levenslust. Tijdens deze ontspannende stilteretraite met yogadocent en ademcoach Jasmijn Koelink kom je helemaal tot rust en maak je kennis met directe methodes om je beter te voelen én je levenskrachtig te blijven voelen thuis.

Ik schrijf me in voor dit weekend

En één op de drie mensen heeft – in meer of mindere mate – stress-symptomen zoals ernstige vermoeidheid, gespannenheid of nervositeit. Jasmijn begeleidt je door verschillende ademhalingsoefeningen om je adem te vertragen, verlengen of reguleren. Waardoor je je direct beter voelt.

Ervaar zelf de kracht van je adem en ontspanningsoefeningen tijdens dit herstellende weekend. Alle sessies zijn adem georiënteerd, diepgaand en ontspannend tegelijkertijd. In de combinatie van toegankelijke (ademhalings)oefeningen en meditatie leer je concrete tools om stress te herkennen in je lichaam en te verminderen. Hierdoor grijp je in voordat het de overhand neemt. Deze technieken kun je direct toepassen in je dagelijks leven. (Tijdens het weekend houden we ons aan de coronaregels.)

Jasmijn Koelink is yogadocent, ademcoach en sociaal psychologe. Haar lesstijl kenmerkt zich door de uitgesproken aandacht op adem en lichaamsbewustzijn.

Dit weekend is geschikt voor zowel beginners en gevorderden, want Jasmijn integreert verschillende opties en individuele begeleiding in haar lesstijl. Naast de sessies is er voldoende ruimte om te lezen, te genieten van de omgeving, een wandeling of te rusten.

Tijdens dit weekend brengt Jasmijn oefeningen van The Work© van Byron Katie in, een eenvoudige maar diepgaande vorm van (begeleide) meditatie. Jasmijn is gecertificeerd facilitator van The Work. Met toegankelijke oefeningen word je je gewaar van beperkende en stressvolle overtuigingen of gedachten die je vervolgens bevraagt en daarmee patronen kan doorbreken. Verder zal Jasmijn oefeningen aanreiken voor het verbeteren van je slaap en verminderen van (mentale of fysieke) stress. Open je geest en hart tijdens dit weekend en ervaar direct meer vrijheid, vreugde en rust.

Dagschema:

Dit weekend werkt met drie krachten: adem, stilte, en ontspanning. Van vrijdag- tot zaterdagochtend ben je ontslagen van de plicht om te praten, zodat je al je aandacht kunt richten op ademen, waarnemen en ontspannen. (Tijdens de gezamenlijke sessies praten we uiteraard wel.)

Het dagschema bestaat uit een ochtendwandeling en meditatie, twee gezamenlijke adem- en ontspanningssessies en een optionele avondsessie. In de middag en avond is er ruimte om aan je om de uitwerkingen van je ademwerk en de stilte te ervaren, te lezen, genieten van de kloostertuin, te wandelen of te rusten. Je hoeft jezelf niet als diepzeeduiker, yogi of verlicht te beschouwen om mee te doen aan dit programma.

Het dagschema is zo opgebouwd, dat je desgewenst de diensten van het Klooster kunt bijwonen. Alhoewel elk weekend van Jasmijn dezelfde structuur heeft, zijn ze elke keer anders. Mocht je meer specifieke vragen hebben over het schema, aarzel dan niet om contact op te nemen.

Ervaringen van eerdere deelnemers aan programma’s met Jasmijn

‘De elementen van de retraite zijn praktisch toepasbaar, goede tips voor mijn dagelijks leven. Ik heb zin om aan de slag te gaan. Ik voel me zo veel beter in mijn vel.’

‘Jasmijn heeft een rustige, fijne stem. Heel deskundig en zorgzaam in haar aanpak.’ 

‘Het programma is een geweldige ervaring, zoveel nieuwe technieken geleerd. Meer dan ik verwacht had!’

‘Jasmijn biedt rust, volledige aandacht en vriendelijkheid. Ze pakt alles begripvol op.’ 

‘Jasmijn is aanstekelijk enthousiast, duidelijk in aanwijzingen, ondersteunend en belangstellend.’

‘Lief, duidelijk, zeer kundig, toegankelijk, rustig – en ze ziet alles!’

 ‘De adem- en ontspanningssessies zijn heerlijk, duidelijk, krachtig, zacht, divers en de instructies helder. Ik voel me gezien. Ik had niet gedacht dat ontspannen zo makkelijk zou zijn.’

‘Ik ga helemaal ontspannen en opgeladen naar huis. Ik heb meer inzicht en verdieping over mijn ademhaling en bewustwording hoe hiermee om te gaan.’

“Het was heerlijk. Echt een cadeautje voor jezelf. Jasmijn deed het heel goed, prettige en veilig sfeer om helemaal te doen wat je zelf wilt. Voor herhaling vatbaar!”

 

Voel je je opgejaagd, vermoeid of ervaar je dagelijkse stress? Zoek je tijd om eindelijk op adem te komen? Of verlang je naar rust en stilte? Dan is dit weekend iets voor jou – het verdiept direct je welzijn!

 

Inschrijving en meer informatie over tarieven, locatie en programma.

Aanbevolen links:

 

Programma’s in Dominicanenklooster Huissen in tijden van Corona
We hebben extra maatregelen genomen en een protocol opgesteld om te zorgen dat uw verblijf veilig en verantwoord is voor u én ook voor de bewoners en voor onze medewerkers. Alleen samen met u kunnen we zorgen dat hygiëne en de afstand van 1,5 meter gewaarborgd blijft.
Lees de laatste update van ons coronaprotocol op onze homepage. We verzoeken u het protocol vóór uw vertrek naar Huissen door te nemen.

 

Over Jasmijn Koelink

Yogadocent Jasmijn Koelink is een Yoga Alliance® erkende docent. Haar lesstijl is geschikt voor zowel beginners als ervaren yogabeoefenaars, omdat Jasmijn verschillende opties en individuele begeleiding integreert in haar lessen. Alle sessies zijn adem georiënteerd, diepgaand en ontspannend tegelijkertijd. Ze geeft al jaren wekelijkse lessen en leidt een van de meest gerenommeerde yoga docentenopleidingen in Nederland. Ze biedt online sessies en gespecialiseerde workshops aan, zodat je op elk moment en elke tijd gebruikt kunt maken van haar begeleiding. Op JasmijnKoelink.com kun je direct beginnen. Jasmijn is een gecertificeerd facilitator van The Work©.

 

Jasmijn-Yoga-contact-header

 

Ga naar de bovenkant