fbpx
Laden Evenementen

Neem deze zomer een vakantie in jezelf. Kom tot rust tijdens deze ontspannende stilteretraite onder begeleiding van Jasmijn Koelink.

Bewust ademhalen is één van de meest krachtige -en bewezen- manieren om stress te verminderen. Ook om weer op adem te komen, je veerkrachtiger te voelen, beter te slapen, je langer te concentreren en meer levenslust te ervaren. Tijdens deze ontspannende stilteretraite met yogadocent en ademcoach Jasmijn Koelink kom je helemaal tot rust en maak je kennis met directe methodes om je beter te voelen én je levenskrachtig te blijven voelen thuis.

 

Dagschema:

Elke dag bestaat uit een meditatieve ochtendwandeling, twee gezamenlijke adem- en ontspanningssessies, geleide uitwisselingen en een optionele avondsessie. In de middag en avond is er volop ruimte om de uitwerkingen van je ademwerk en de stilte te ervaren, te lezen, genieten van de kloostertuin, te wandelen of te rusten. Het dagschema is zo opgebouwd, dat je desgewenst de diensten van het Klooster kunt bijwonen.

Woensdag 2 september:

16:00 welkom en ontspanningssessie

17:30 avondmaal

20:00 – 20:30 yoga nidra (geleide bodyscan)

20:30 vrije avond

 

Donderdag 3 t/m zaterdag 5 september:

8:30 ontbijt

9:30 meditatieve ochtenwandeling

10:00 – 12:00 adem- en ontspanningssessie

12:30 lunch + vrije tijd

16:00 – 17:30 adem- en ontspanningssessie

17:30 avondmaal

19:00 (optioneel op vrijdag) The Work sessie – introductie

20:00 – 20:30 yoga nidra (geleide bodyscan)

20:30 vrije avond

 

Zondag 6 september:

8:30 ontbijt

9:15 meditatieve ochtenwandeling

10:00 – 11:15 eucharistie (optioneel) of vrije tijd

11:30-12:30 afsluitende sessie

12:30 lunch en einde programma

 

Tijdens deze retraite is er een eenmalige (en optionele) sessie over The Work van Byron Katie. Deze methode van zelfbevraging is inmiddels een onmisbaar onderdeel van Jasmijn’s leven. Tijdens deze sessie kun je ermee kennismaken.

 

Ervaringen van eerdere deelnemers aan programma’s met Jasmijn:

‘De elementen van de retraite zijn praktisch toepasbaar, goede tips voor mijn dagelijks leven. Ik heb zin om aan de slag te gaan. Ik voel me zo veel beter in mijn vel.’

‘Jasmijn heeft een rustige, fijne stem. Heel deskundig en zorgzaam in haar aanpak.’ 

‘Het programma is een geweldige ervaring, zoveel nieuwe technieken geleerd. Meer dan ik verwacht had!’

‘Jasmijn biedt rust, volledige aandacht en vriendelijkheid. Ze pakt alles begripvol op.’ 

‘Jasmijn is aanstekelijk enthousiast, duidelijk in aanwijzingen, ondersteunend en belangstellend.’

‘Lief, duidelijk, zeer kundig, toegankelijk, rustig – en ze ziet alles!’

 ‘De adem- en ontspanningssessies zijn heerlijk, duidelijk, krachtig, zacht, divers en de instructies helder. Ik voel me gezien. Ik had niet gedacht dat ontspannen zo makkelijk zou zijn.’

‘Ik ga helemaal ontspannen en opgeladen naar huis. Ik heb meer inzicht en verdieping over mijn ademhaling en bewustwording hoe hiermee om te gaan.’

 

Voel je je opgejaagd, vermoeid of ervaar je dagelijkse stress? Zoek je tijd om eindelijk op adem te komen? Of verlang je naar rust en stilte? Dan is deze verstilde en adem bevrijdende retraite iets voor jou – het verdiept direct je welzijn!

Stilte is één van de hoofdingrediënten van dit programma. Stilte is een waardevol instrument -net als je adem- om meer te zien, horen en te voelen dan in je ‘normale’ leven. Van donderdagochtend tot zaterdagavond verblijf je in stilte. (Tijdens de gezamenlijke sessies zijn er wel mogelijkheden om te praten).

Adem en stressvermindering

Eén op de drie mensen heeft – in meer of mindere mate – last van stress. Verschijnselen van stress zijn bijvoorbeeld ernstige vermoeidheid, gespannenheid of nervositeit. Op zich is stress een normaal verschijnsel, iets wat je als een elastiek oprekt, waarna je weer terugveert, keer op keer. Maar als stress de overhand neemt dan raakt de rek uit je elastiek.

Tijdens deze retraite leer je meer over het verschil tussen gezonde en ongezonde stress. Je leert stress herkennen in je lichaam. Ademcoach Jasmijn Koelink laat je kennismaken met de meest effectieve en bewezen ademhalingstechnieken die je welzijn vergroten. Daarnaast zijn de tools concreet, zodat je kunt ingrijpen voordat stress de overhand neemt. Alle technieken zijn direct toe te passen in je dagelijks leven.

Ervaar de kracht van je adem om je direct beter te voelen. De oefeningen zijn gemakkelijk en dus laagdrempelig. Iedereen kan het. Velen zijn voorgegaan en aangenaam verrast over het directe resultaat. Bovendien kent de juiste manier van ademhalen geen nadelige bijwerkingen – alleen maar voordelen.

Je adem is het meest toegankelijke instrument dat je altijd tot je beschikking hebt, het vraagt slechts jouw aandacht. Wordt na deze vijfdaagse een actieve deelnemer van je ademhaling en voel je in enkele minuten beter.

 

Je deelname heeft een rimpeleffect: het Beloofde Varkensland

Elk jaar ondersteunt het Klooster Huissen samen met Jasmijn een goed doel. In 2020 is dat Het Beloofde Varkensland, een plek in Amstelveen waar afgedankte dieren uit de bio-industrie mogen leven ‘totdat ze erbij neervallen’. Dit fantastische initiatief van Dafne Westerhof biedt een mogelijkheid voor mensen, scholen en bedrijven om kennis te maken met de dieren die in Nederland op enorme schaal (meer dan anderhalf miljoen dieren worden in ons land per dag geslacht) gegeten worden.

Namens jou doen Jasmijn en het Klooster Huissen een financiële bijdrage aan het Beloofde Varkensland. Ook heb je de mogelijkheid om samen deze bijzondere plek te bezoeken! Op een nader bekend te maken datum in 2020 kan je meegaan voor een workshop.

Bekijk dit filmpje om alvast kennis te maken met het Beloofde Varkensland.

Je kunt je steun structureel maken door vriend te worden van het Beloofde Varkensland!

 

Meer informatie en inschrijving

Schrijf je in voor de retraite via de website van het Klooster Huissen

Daar vind je ook meer informatie over tarieven, tijden en kamertypen
Meer informatie en inschrijving

 

Over Jasmijn Koelink

Yogadocent Jasmijn Koelink is een Yoga Alliance® erkende docent. Haar lesstijl is geschikt voor zowel beginners als ervaren yogabeoefenaars, omdat Jasmijn verschillende opties en individuele begeleiding integreert in haar lessen. Alle sessies zijn adem georiënteerd, diepgaand en ontspannend tegelijkertijd. Ze geeft al jaren wekelijkse lessen en leidt een van de meest gerenommeerde yoga docentenopleidingen in Nederland. Ze biedt online sessies en gespecialiseerde workshops aan, zodat je op elk moment en elke tijd gebruikt kunt maken van haar begeleiding. Op JasmijnYoga.com kun je direct beginnen.

Jasmijn-Yoga-contact-header

 

Ga naar de bovenkant