fbpx
Laden Evenementen

Een stilteweekend vol adem, inzicht & ruimte

Ben je je bewust van pijnlijke patronen maar lukt het je niet goed om ze te doorbreken? Dan is dit nieuwe weekend iets voor jou. Dompel jezelf onder en ontdek wat de combinatie van schrijven, zelfbevraging en adem voor je kan betekenen. Geniet van de stilte en laat je ontzorgen in het Klooster Huissen!

De methode die Jasmijn en Geertje hanteren is The Work© van Byron Katie, een eenvoudige maar diepgaande vorm van (begeleide)meditatie. Perfect voor deelnemers aan Geertje en Jasmijn’s andere programma’s – perfect voor nieuwkomers.

 

Open je geest en hart tijdens dit unieke stilteweekend en ervaar direct meer vrijheid, vreugde en rust

Tijdens dit weekend kun je volledig ontspannen in toegankelijke ademsessies, geleide meditaties en verrassende (schrijf)oefeningen. Het klooster ontzorgt je in alledaagse voorzieningen. Bovendien is het – voor wie wil – mogelijk om in het kloosterritme mee te draaien. Je vertrekt met een heldere geest en een open hart. Geïnspireerd, in verbinding met jezelf én anderen.

 

Neem je schrijven naar een nieuw niveau

Je hebt kladblokken volgeschreven. Je krijgt steeds meer zicht op de uithoeken van je geest en de thema’s die voor je spelen. Je schrijfspieren zijn sterk. Maar misschien ervaar je nog steeds dezelfde obstakels en belemmerende gedachten in je dagelijks leven.

Tijdens dit weekend gebruik je je eventuele schrijfervaring om díe specifieke overtuigingen die je dwars zitten te bevragen. Want zoals je waarschijnlijk al vermoed, zijn je gedachten niet altijd noodzakelijk waar. Dit programma is voor alle schrijvers (en niet-schrijvers) die wat meer vrijheid willen ervaren.

 

The Work is een vorm van meditatie

Tijdens dit stilteweekend word je gewaar van je stressvolle gedachten – voor zover je dat nog niet was. Ik doe het niet goed, mijn kinderen zouden naar me moeten luisteren, de wereld gaat naar de knoppen, ik heb niet genoeg geld, mijn moeder heeft mijn leven verpest, mijn partner zou me meer moeten waarderen – de lijst is eindeloos. Door dit soort gedachten op papier te zetten stabiliseer je ze, en kun je ze vervolgens bevragen met vier simpele vragen en omkeringen.

Je hebt geen enkele ervaring nodig met meditatie of schrijven. Het enige wat je enorm van dienst zal zijn tijdens dit weekend is een open geest. Deze methode is namelijk simpel maar radicaal, op de meest liefdevolle manier die je je kunt voorstellen.

Welkom in de realiteit, die altijd vriendelijker is dan wat je erover denkt.

 

The Work – en meer. Ontdek hoe het drieluik van schrijven, The Work en ademwerk je wereld kan veranderen.

Uiteraard brengen Geertje en Jasmijn hun eigen expertise in tijdens dit unieke programma. Maak gebruik van Geertje’s ruime ervaring in het je begeleiden om veilig, ongecensureerd en ongegeneerd je geest op papier te zetten.

Yogadocent en psycholoog Jasmijn voegt fysieke ontspanning en verdieping toe die het bevragen van je gedachten zoveel meer moeiteloos maakt.

 

Deelnemers over de begeleiding van Geertje en Jasmijn:

 

‘Geertje zet een veilige en vrolijke sfeer neer.’

‘Ze is open, eerlijk, gul -met haar persoon een inspiratie. Duidelijk in structuur, of juist het loslaten ervan.’

‘Geertjes manier van begeleiden wordt gekenmerkt door veel aandacht, respect en echtheid’.

‘Jasmijn is aanstekelijk enthousiast, duidelijk in aanwijzingen, ondersteunend en belangstellend.’

‘Lief, duidelijk, zeer kundig, toegankelijk, rustig – en ze ziet alles!’

 ‘Jasmijn’s sessies zijn heerlijk, duidelijk, krachtig, zacht, divers en de instructies helder. Ik voel me gezien. ’

 

Aangeraden:

Wil je je voorafgaand kennismaken met wat we gaan doen dan raden we je de volgende bronnen aan:

  • Loving What Is van Byron Katie (in het Nederlands vertaald als Vier Vragen die je Leven Veranderen) is een fantastische manier om kennis te maken met The Work. Jasmijn en Geertje raden je het luisterboek aan.
  • Om een introductie van The Work te krijgen kun je dit interview van vriendin en collega-schrijver Susan Piver met Byron Katie bekijken.
  • Zie The Work in actie met een van de honderden video’s die online staan. Hierdoor krijg je een direct beeld van hoe The Work werkt. Hier zijn een paar sessies die we aanraden. Daartussen tref je ook een sessie aan waar Byron Katie met Geertje werkt – een ingrijpend voorbeeld van zelfbevraging.

 

Het volgen van een (online) schrijfworkshop met Geertje kan behulpzaam zijn om te leren je gedachten (ongecensureerd) op papier te zetten.

Al op adem komen voordat het programma begint kun je met deze gratis ademsessies met Jasmijn.

 

Schrijf je direct in voor dit programma via de website van Dominicanenklooster Huissen.

Daar tref je ook meer prijzen, tijden en informatie over de locatie.

 

Over je begeleiders:

Antropoloog, auteur en schrijfdocent Geertje Couwenbergh neemt bijna twintig jaar ervaring met het bestuderen van de menselijke geest mee. In het werken met honderden schrijvers die haar workshops bezoeken, en een persoonlijke carrière in meditatie, schrijfbeoefening en The Work, heeft ze zicht gekregen waar we snel vastlopen én hoe zin kan worden teruggevonden – in schrijven en leven.

Organisatiepsycholoog en yogadocent Jasmijn Koelink ervaart The Work als een yoga beoefening voor de geest. Ze geeft al jaren wekelijkse lessen en leidt een van de meest gerenommeerde yoga docentenopleidingen in Nederland. Ze biedt online sessies en gespecialiseerde workshops aan, zodat je op elk moment en elke tijd gebruikt kunt maken van haar begeleiding. Ze doorloopt momenteel een opleiding tot certificatie als facilitator van The Work.

Ga naar de bovenkant