fbpx
Laden Evenementen

Een stilteweekend vol adem, inzicht & ruimte

Ben je je bewust van pijnlijke patronen maar lukt het je niet goed om ze te doorbreken? Wil je meer leven in het moment? Of ben je geïnteresseerd in een vrij leven? Dan is dit weekend iets voor jou!

 

Wie ben je zonder je verhaal?

Tijdens dit weekend leer je met een concrete methode stressvolle gedachten herkennen en bevragen. Het resultaat is de ervaring van een nieuwe, meer begripvolle en vreugdevolle wereld. De methode die Jasmijn en Geertje hanteren is The Work© van Byron Katie, een eenvoudige maar diepgaande vorm van (begeleide)meditatie. Beide begeleiders hebben hun eigen leven radicaal zien verbeteren door het stellen van de vier vragen en omkeringen waarin je dit weekend onderdompelt.

 

Open je geest en hart tijdens dit unieke stilteweekend en ervaar direct meer vrijheid, vreugde en rust

Tijdens dit weekend kun je volledig ontspannen in toegankelijke ademsessies, geleide meditaties en verrassende (schrijf)oefeningen. Het klooster ontzorgt je in alledaagse voorzieningen. Bovendien is het – voor wie wil – mogelijk om in het kloosterritme mee te draaien. Je vertrekt met een heldere geest en een open hart. Geïnspireerd, in verbinding met jezelf én anderen.

 

Perfect voor deelnemers aan Geertje en Jasmijn’s andere programma’s – perfect voor nieuwkomers

Dit stilteweekend vormt een prachtige verdieping op de schrijf- of ademprogramma’s die Geertje en Jasmijn gedurende het jaar geven in het klooster. Maar eerdere deelname aan een van die programma’s is geen vereiste; iedereen is welkom. Het enige wat je nodig hebt voor dit programma is een open geest, een pen en papier.

 

Deelnemers over de begeleiding van Geertje en Jasmijn:

 

‘Geertje zet een veilige en vrolijke sfeer neer.’

‘Ze is open, eerlijk, gul -met haar persoon een inspiratie. Duidelijk in structuur, of juist het loslaten ervan.’

‘Geertjes manier van begeleiden wordt gekenmerkt door veel aandacht, respect en echtheid’.

‘Jasmijn is aanstekelijk enthousiast, duidelijk in aanwijzingen, ondersteunend en belangstellend.’

‘Lief, duidelijk, zeer kundig, toegankelijk, rustig – en ze ziet alles!’

 ‘Jasmijn’s sessies zijn heerlijk, duidelijk, krachtig, zacht, divers en de instructies helder. Ik voel me gezien. ’

 

Aanbevolen links:

 

Je deelname heeft een rimpeleffect: het Beloofde Varkensland

Schrijven betekent een grotere wereld toelaten. Elk jaar ondersteunt het Klooster Huissen daarom samen met Jasmijn en geertje een goed doel. In 2020 is dat Het Beloofde Varkensland, een plek in Amstelveen waar afgedankte dieren uit de bio-industrie mogen leven ‘totdat ze erbij neervallen’. Dit fantastische initiatief van Dafne Westerhof biedt een mogelijkheid voor mensen, scholen en bedrijven om kennis te maken met de dieren die in Nederland op enorme schaal (meer dan anderhalf miljoen dieren worden in ons land per dag geslacht) gegeten worden.

Namens jou doen Jasmijn, Geertje en het Klooster Huissen een financiële bijdrage aan het Beloofde Varkensland. Ook heb je de mogelijkheid om samen deze bijzondere plek te bezoeken! Op een nader bekend te maken datum in 2020 kan je meegaan voor een workshop.

Bekijk dit filmpje om alvast kennis te maken met het Beloofde Varkensland.

Je kunt je steun structureel maken door vriend te worden van het Beloofde Varkensland!

 

Geertje Couwenbergh is columnist en auteur van vijf boeken, waaronder het populaire ‘Zin’, het boek dat HP/De Tijd een ‘bron van inspiratie voor elke auteur’ noemt en dat zojuist in een hernieuwde editie is verschenen. Ze publiceert in bladen als Happinez en Rebelle Society. Daarnaast begeleidt ze al bijna tien jaar honderden schrijvers in haar unieke belichaamde schrijfprogramma’s – Schrijven Magazine noemde haar een ‘topdocent’. Ontdek haar onlangs verschenen boek Lieve Dot: 69 Dilemma’s & Radicaal Eerlijk Advies, de bundeling van haar populaire adviescolumn in Happinez. Ze doet al ruim vijf jaar zelf intensief The Work©. Ontdek meer via GeertjeCouwenbergh.com.

 

Yogadocent Jasmijn Koelink is een Yoga Alliance® erkende docent. Haar ademsessies tijdens dit weekend zijn is geschikt voor zowel beginners als ervaren yogabeoefenaars, omdat Jasmijn verschillende opties en individuele begeleiding integreert in haar sessies. Ze geeft al jaren wekelijkse lessen en leidt een van de meest gerenommeerde yoga docentenopleidingen in Nederland. Ze biedt online sessies en gespecialiseerde workshops aan, zodat je op elk moment en elke tijd gebruikt kunt maken van haar begeleiding. Op JasmijnYoga.com kun je direct beginnen. Ze is momenteel in opleiding om een gecertificeerd facilitator te worden van The Work© .

Ik schrijf me in voor dit programma

Je kunt je inschrijven via de website van het Klooster Huissen. Daar vind je ook meer informatie over o.a. prijzen en kamertypen.

Word lid van de speciale Facebook groep en blijf op de hoogte van de schrijfprogramma’s in het Klooster Huissen

Optioneel vervolg:

Het is van harte aan te raden om naast dit weekend het geliefde schrijf- en stilteweekend onder begeleiding van schrijfster Geertje Couwenbergh en Jasmijn te volgen (13-15 november).

Ga naar de bovenkant