fbpx
Laden Evenementen

Ont-stress, herstel en ontspan

Eén op de drie mensen heeft – in meer of mindere mate – last van stress. Op zich is stress een normaal verschijnsel, iets wat je als een elastiek oprekt, waar-na je weer terugveert, keer op keer. Maar als stress de overhand neemt is dan raakt de rek uit je elastiek. Stress doorbreken vraagt aandacht. Bewust en dieper ademhalen is een van de meest krachtige -en bewezen- manieren om stress te verminderen.

Tijdens dit weekend kom je (weer) op adem. In de combinatie van toegankelijke yoga – yin en yang -, ademhalingsessies en meditatie leer je concrete tools om stress te herkennen en in te grijpen voordat het de overhand neemt. Deze technieken kun je direct toepassen in je dagelijks leven. Laat je begeleiden en ervaar de kracht van adem en yoga in dit ontspannende weekend.

Deze retraite is onderdeel van een uniek concept waarin het welzijn van body & mind centraal staat. Je volgt één programma in een besloten groep en als ‘special’ zijn er workshops van de andere docenten. Het motto is: alles mag, niets moet!

Weekend details

Verblijf: logies met volpension.
Maaltijden: vegetarische keuken.
Kamers: 1, 2 en 3/4 persoons, groepszaal en tentje.
Programma: 3 yoga lessen en 3 open workshops.
Wellness: sauna’s, warmwaterbad, voetenbad, zonnebank, buitenzwembad en ligweide.
Vrije tijd: wandelen, wellness en relaxen.
Optioneel: massage, privé-coaching.
Accommodatie: retraite wellnes centrum De Schouw (tussen Zierikzee/Renesse)
Prijzen: tussen € 250 en € 395 (zie onder)
Voor wie: alle niveaus

Programma

Dag 1
17.00 aankomst
18.00 opening
18.30 yoga
19.30 diner
21.00 vrije tijd: sauna, chillen

Dag 2
08.00 yoga (open workshop)
09.00 ontbijt
10.30 yoga
12.30 lunch
13.30 vrije tijd: wandelen/wellness
18.30 diner
20.00 volgt (open workshop)
21.30 vrije tijd: sauna, chillen

Dag 3
08.00 yoga (open workshop)
09.00 ontbijt
10.30 yoga
vrije tijd: wandelen/wellness
13.00 lunch
14.30 mindful afsluiting
15.00 einde

Vrije tijd
Ook buiten het programma om is er veel ruimte voor ontspanning en rust. Tijd voor jezelf!
Maar ook voor beweging, verdieping, verwerking, verstilling, ontmoeting en voor de natuur.

Op deze prachtige locatie kun je genieten van massage, sauna, zwembad en zonnebank. Maar je kunt ook lekker uitwaaien aan het strand, fietsen op een leenfiets, lekker onderuit met een boek of chillen in de woonkamer of op het terras.

Workshops

Vrijdag: beter ademhalen, minder stress.
Direct aan het begin leert je in een lezing:
1. Stress herkennen in je lichaam
2. Wat het verschil is tussen gezonde en ongezonde stress
3. Hoe je stress kunt verminderen door yoga en adem

En ga je aan de slag met enkele concrete technieken om direct toe te passen. Hierdoor ga je met zinvolle informatie vol zelfvertrouwen het weekend in – wetende wat je doet, en waarom.

Zaterdag yang: adem geïnitieerde beweging.
Deze krachtige workshop bevat een eenvoudige opeenvolging van houdingen en bewegingen om een diep gevoel van rust te creëren. De houdingen zijn van verschillende niveaus voor verschillende lichamen of aan te passen naar hoe je je op dat moment voelt. De sessie is adem georiënteerd, intensief en ontspannend tegelijkertijd. Daarnaast is er ruimte voor stilte in- en tussen de houdingen en een begeleidende visualisatie. Voor iedereen toegankelijk.

Zondag yin: cultiveren van geduld, vertrouwen en overgave.
De nadruk in deze sessie ligt niet op spierversterking, juist op de volledige overgave van spierkracht. Met volledige aandacht ontspan je in een houding – die je voor langere tijd aanhoudt – waardoor de druk op je gewrichten toeneemt en je bindweefsel, kraakbeen en pezen meer opgerekt worden waardoor ze kunnen herstellen, verspoelen en versterken. Deze beoefening cultiveert geduld en wakkert vertrouwen aan in je lichaam. Daarbij worden verschillende ademhalingstechnieken ingezet voor een diepere (ontspannende) ervaring.

Open workshop: Yin Yoga met tennisballen.
Wanneer je regelmatig piekert, last hebt van spanningen of stress, kan je lichaam ongemerkt verkrampen. Met gebruik van tennisballen leer je om spanning en pijn los te laten: een techniek van diepe bindweefsel ontspanning. Ook bevrijdt het emotionele energie dat in je lichaam is opgeslagen. En met een tennisbal blijkt dat ineens eenvoudiger dan je misschien vooraf denkt.

Eerst zal je heupen, billen, bekkengebied en benen ontstressen en ontspannen, gevolgd met het zacht en soepel maken van je rug, schouders en nek. Als afsluiting volgt een langere ontspanningshouding om het effect diep door te laten dringen.

Ervaar de krachtige heling die dit oplevert en geef jezelf de mogelijkheid om de diepe ontspanning in je lichaam te ervaren. Je zal meer energie voelen en je bewegingen voelen soepeler aan.

Deze workshop is voor iedereen toegankelijk. Ook voor zwangere vrouwen.

Meer informatie over het weekend.

Ga naar de bovenkant