fbpx
Laden Evenementen

Ontspan en verfris met Jasmijn Koelink

Ervaar de kracht van je adem en yoga in dit ontspannende weekend. In de combinatie van toegankelijke hatha en yin yoga, ademhalingsoefeningen en meditatie leer je concrete tools om stress te herkennen in je lichaam en te verminderen. Hierdoor grijp je in voordat het de overhand neemt. Deze technieken kun je direct toepassen in je dagelijks leven.

Eén op de drie mensen heeft – in meer of mindere mate – stressymptomen zoals ernstige vermoeidheid, gespannenheid of nervositeit. Tijdens dit weekend kom je letterlijk op adem, aangezien ademhaling een van de meest krachtige -en bewezen- manieren is om stress te verminderen. Jasmijn begeleidt je door verschillende ademhalingsoefeningen om je adem te vertragen, verlengen of reguleren. Waardoor je je direct beter voelt.

Dit weekend is geschikt voor zowel beginners en gevorderden, want Jasmijn integreert verschillende opties en individuele begeleiding in haar lesstijl. Alle sessies zijn adem georiënteerd, diepgaand en ontspannend tegelijkertijd. Naast de sessies is er voldoende ruimte om te lezen, te genieten van de omgeving, een wandeling over het strand, een massage nemen of te rusten.

Deze retraite is georganiseerd door FITBODYMIND, onderdeel van een uniek concept waarin het welzijn van body & mind centraal staat. Je volgt één programma in een besloten groep en als ‘special’ zijn er workshops van de andere docenten.

Het motto is: alles mag, niets moet!

WORKSHOPS

Vrijdag: beter ademhalen, minder stress.

Je begint vrijdag direct met enkele ademhalingstechnieken en simpele bewegingen. Daarnaast ontvang je zinvolle informatie zodat je vol zelfvertrouwen het weekend ingaat – wetende wat je doet, en waarom.

Zaterdag: hatha – adem geïnitieerde beweging.

Deze krachtige workshop bevat een eenvoudige opeenvolging van houdingen en bewegingen om een diep gevoel van rust te creëren. De houdingen zijn van verschillende niveaus voor verschillende lichamen of aan te passen naar hoe je je op dat moment voelt. De sessie is adem georiënteerd, intensief en ontspannend tegelijkertijd. Daarnaast is er ruimte voor stilte in- en tussen de houdingen en een begeleidende visualisatie. Voor iedereen toegankelijk.

Zondag: yin – cultiveren van geduld, vertrouwen en overgave.

De nadruk in deze sessie ligt niet op spierversterking, juist op de volledige overgave van spierkracht. Met volledige aandacht ontspan je in een houding – die je voor langere tijd aanhoudt – waardoor de druk op je gewrichten toeneemt en je bindweefsel, kraakbeen en pezen meer opgerekt worden waardoor ze kunnen herstellen, verspoelen en versterken. Deze beoefening cultiveert geduld en wakkert vertrouwen aan in je lichaam. Daarbij worden verschillende ademhalingstechnieken ingezet voor een diepere (ontspannende) ervaring.

Open workshop: Yin Yoga met tennisballen.

yin yoga deep tissue release

Wanneer je regelmatig piekert, last hebt van spanningen of stress, kan je lichaam ongemerkt verkrampen. Met gebruik van tennisballen leer je om spanning en pijn los te laten: een techniek van diepe bindweefsel ontspanning. Ook bevrijdt het emotionele energie dat in je lichaam is opgeslagen. En met een tennisbal blijkt dat ineens eenvoudiger dan je misschien vooraf denkt.

Ervaar de krachtige heling die dit oplevert en geef jezelf de mogelijkheid om de diepe ontspanning in je lichaam te ervaren. Je zal meer energie voelen en je bewegingen voelen soepeler aan.

Deze workshop is voor iedereen toegankelijk. Ook voor zwangere vrouwen.

 MEER INFORMATIE EN INSCHRIJVING

Programma

Het programma ziet er ongeveer als volgt uit:

Dag 1
17.00 aankomst
18.00 opening
18.30 yoga
19.30 diner
21.00 vrije tijd: sauna, chillen

Dag 2
08.00 yoga (open workshop)
09.00 ontbijt
10.30 yoga
12.30 lunch
13.30 vrije tijd: wandelen/wellness
18.30 diner
20.00 volgt (open workshop)
21.30 vrije tijd: sauna, chillen

Dag 3
08.00 yoga (open workshop)
09.00 ontbijt
10.30 yoga
12.00 vrije tijd: wandelen/wellness
13.00 lunch
14.30 mindful afsluiting
15.00 bye

Vrije tijd

Ook buiten het programma om is er veel ruimte voor ontspanning en rust. Tijd voor jezelf! Maar ook voor beweging, verdieping, verwerking, verstilling, ontmoeting en voor de natuur.

Op deze prachtige locatie kun je genieten van massage, sauna, zwembad en zonnebank. Maar je kunt ook lekker uitwaaien aan het strand, fietsen op een leenfiets, lekker onderuit met een boek of chillen in de woonkamer of op het terras.

Massage

Behandelingen worden verzorgd door onze eigen masseur. Deze ultieme lichamelijke ontspanning is optioneel en voor een vriendelijke meerprijs. Je kunt je terplekke inschrijven.

Weekend details

Verblijf: logies met volpension.
Maaltijden: vegetarische keuken.
Kamers: 1, 2 en 3/4 persoons, groepszaal en tentje.
Programma: 3 yang lessen en 3 open workshops.
Wellness: sauna’s, warmwaterbad, voetenbad, zonnebank, buitenzwembad en ligweide.
Vrije tijd: wandelen, wellness en relaxen.
Optioneel: massage, privé-coaching.
Accommodatie: retraite wellnes centrum De Schouw (tussen Zierikzee/Renesse)
Prijzen: tussen € 250 en € 415
Wie: alle niveaus

Ga naar de bovenkant