fbpx
Laden Evenementen

Yogaweekend aan de Hei ism Happy Soul Travel

op de Hoorneboeg

Het programma

Onze yogaweekenden starten altijd op vrijdagmiddag rond 16:30 uur met een korte introductie. Aansluitend volgt het diner in de stijlvolle woonkamer met haardkachel en grote ramen uitkijkend op de tuin en het bos. Na het diner volgt een meer uitgebreide kennismaking met de groep en een eerste yogales. Op zaterdag starten we met een meer dynamische yogales gevolgd door een uitgebreide brunch. Ook hierna is er weer voldoende me-time om zelf in te vullen, je kunt bijvoorbeeld lekker de natuur in gaan of gebruik maken van de sauna of een massage ondergaan. In de middag is er nog een healthy snack en een meer verstilde yogales, gevolgd door het diner. Op zondag hebben we weer een dynamische yogales en een lekkere brunch. Daarna heb je nog ruim tijd voor een wandeling, massage of op een andere manier ontspannen. We eindigen met een laatste meditatie ’s middags en een afsluitende ronde.

Let op: Alle lessen worden in het Nederlands of Engels gegeven afhankelijk van de docent en deelnemers. Alle docenten spreken Nederlands, dus vragen kun je altijd in het Nederlands stellen. Globaal is het programma als hierboven maar dit kan een beetje afwijken per weekend.

Yogaweekend met Jasmijn: Total Stress Release

Organisatiepsycholoog en yogadocent Jasmijn Koelink is een Yoga Alliance® erkende docent. Haar lesstijl is geschikt voor zowel beginners als ervaren yogabeoefenaars, omdat Jasmijn verschillende opties en individuele begeleiding integreert in haar lessen. Alle sessies zijn adem-georiënteerd, diepgaand en ontspannend tegelijkertijd. Ze geeft al jaren wekelijkse lessen en leidt een van de meest gerenommeerde yoga docentenopleidingen in Nederland. Ze biedt online sessies en gespecialiseerde workshops aan, zodat je op elk moment en elke tijd gebruikt kunt maken van haar begeleiding. Jasmijn is een gecertificeerd facilitator van The Work© van Byron Katie. Ze ervaart The Work als een yoga beoefening voor de geest.

Tijdens dit programma integreert Jasmijn ook oefeningen van The Work© van Byron Katie in. The Work is een eenvoudige maar diepgaande vorm van (begeleide) meditatie. Met toegankelijke oefeningen word je je gewaar van beperkende en stressvolle overtuigingen of gedachten die je vervolgens bevraagt en daarmee je patronen kan doorbreken. Deze methode van zelfbevraging is inmiddels een onmisbaar onderdeel van Jasmijn’s leven.

In combinatie met de andere onderdelen kom je letterlijk op adem. En bewuste ademhaling is één van de meest krachtige -en bewezen- manieren om stress te verminderen en jezelf te bevrijden. En één op de drie mensen heeft – in meer of mindere mate – stress-symptomen zoals ernstige vermoeidheid, gespannenheid of nervositeit. Jasmijn begeleidt je door verschillende ademhalingsoefeningen om je adem te vertragen, verlengen of reguleren. Waardoor je je direct lichter en beter voelt.

Ervaar zelf de kracht van je adem en yoga tijdens dit ontspannende weekend. Alle sessies zijn adem georiënteerd en ontspannend tegelijkertijd. In de combinatie van toegankelijke Vinyasa/Hatha en Yin Yoga, ademhalingsoefeningen en meditatie leer je concrete tools om stress te herkennen in je lichaam en te verminderen. Hierdoor grijp je in voordat het de overhand neemt. Deze technieken kun je direct toepassen in je dagelijks leven.

Dit weekend is geschikt voor zowel beginners en gevorderden, want Jasmijn integreert verschillende opties en individuele begeleiding in haar lesstijl. Naast de sessies is er voldoende ruimte om te lezen, te genieten van de omgeving, een wandeling over de hei of te rusten. De lessen worden in het Nederlands of Engels gegeven, afhankelijk van de deelnemers.

 

Jasmijn Koelink

 

Je kunt je inschrijven via de website van Happy Soul Travel. Daar vind je ook meer informatie over o.a. prijzen en kamertypen.

 

Ga naar de bovenkant