fbpx
Laden Evenementen

Kom tot rust tijdens dit adembevrijdende stilteweekend onder begeleiding van Fleur van Schuylenburch (in afwezigheid van Jasmijn ivm zwangerschapsverlof).

Dompel jezelf een weekend onder en ontdek wat de combinatie van adem, stilte en begeleide beweging voor je kan betekenen. Geniet van de rust en stilte – en laat je ontzorgen in Klooster Huissen!

Bewust ademhalen is één van de meest krachtige -en bewezen- manieren om stress te verminderen. Ook om weer op adem te komen, je veerkrachtiger te voelen, beter te slapen, je langer te concentreren en meer levenslust te ervaren. Tijdens dit adem- en stilteweekend met yogadocent en ademcoach Fleur van Schuylenburch kom je helemaal tot rust en maak je kennis met directe methodes om je beter te voelen én je levenskrachtig te blijven voelen thuis.

Inschrijving voor dit weekend

Programma:

Dit weekend werkt met drie krachten: ademwerk, stilte, en begeleide beweging. Van zaterdag- tot zondagochtend verblijf je in stilte met jezelf en de wereld om je heen, zodat je al je aandacht kunt richten op ademen, waarnemen en verstilling. Tijdens de gezamenlijke sessies wordt er wel begeleid gedeeld en gepraat. Stilte is een waardevol instrument -net als je adem- om meer te zien, te horen en te voelen dan in je ‘normale’ leven.

Het dagschema bestaat uit een ochtendwandeling en meditatie, twee gezamenlijke sessies die zich richten op ademwerk en dan wel meer begeleide beweging of juist meer ontspanning. Ook is er zaterdag een avondsessie. In de middag en avond is er ruimte om de uitwerkingen van je ademwerk en de stilte te ervaren, te lezen, te genieten van de kloostertuin, te wandelen of te rusten.

Je hoeft jezelf niet als diepzeeduiker of yogi te beschouwen om mee te doen aan dit programma.

Het dagschema is zo opgebouwd, dat je desgewenst de diensten van het Klooster kunt bijwonen. Alhoewel elk adem- en stilteweekend dezelfde structuur heeft, zijn ze elke keer anders.

Beter ademhalen, minder stress

Je begint vrijdagavond met enkele ademhalingstechnieken en simpele liggende houdingen. Daarnaast ontvang je zinvolle informatie zodat je vol vertrouwen en overgave het weekend ingaat – wetende wat je doet, en waarom.

Adem geïnitieerde beweging

In de zaterdagochtendsessie maak je kennis met eenvoudige bewegingen en houdingen om een diep gevoel van rust te creëren. De houdingen zijn makkelijk aan te passen zodat elk lichaam er baat bij heeft. De sessie is adem georiënteerd, intensief en ontspannend tegelijkertijd. Daarnaast is er ruimte voor stilte in- en tussen de houdingen en een begeleidende visualisatie.

yin yoga deep tissue releaseWist je dat als je regelmatig piekert, last hebt van spanningen of stress, je lichaam ongemerkt kan verkrampen? Daarom gaan we in de middagsessie een tennisbal gebruiken om spanning en pijn los te maken en te laten. Dit is een techniek waarbij je jezelf een diepe bindweefselmassage geeft. Ook kan het emotionele energie dat in je lichaam is opgeslagen vrijlaten. En met een tennisbal blijkt dat ineens eenvoudiger dan je misschien vooraf denkt.

​Ervaar de krachtige heling die dit oplevert en geef jezelf de mogelijkheid om de diepe ontspanning in je lichaam te ervaren. Je zal meer energie voelen en je bewegingen voelen soepeler aan.

Cultiveren van geduld, vertrouwen en overgave

Je maakt ook kennis met houdingen waarin de nadruk niet ligt op spierversterking, maar juist op de volledige overgave van spierkracht. Met volledige aandacht ontspan je in een houding – die je voor langere tijd aanhoudt – waardoor de druk op je gewrichten toeneemt en je bindweefsel, kraakbeen en pezen meer opgerekt worden waardoor ze kunnen herstellen, verspoelen en versterken. Dit cultiveert geduld en wakkert vertrouwen aan in je lichaam. Ook hier zijn de houdingen aan te passen, naar de mogelijkheden in het lichaam. De verschillende ademhalingstechnieken zullen daarbij voor een diepere (ontspannende) ervaring zorgen.

Ervaringen van eerdere deelnemers aan programma

‘Ik ben een ‘ander mens’ geworden. Door de adem ben ik mezelf en mijn innerlijke kracht en gezondheid weer gaan ervaren. Ik kan nu bewust en autonoom aan de slag verder thuis’

‘Ik ga helemaal ontspannen en opgeladen naar huis. Ik heb meer inzicht en verdieping over mijn ademhaling en bewustwording hoe hiermee om te gaan.’

‘De elementen van de retraite zijn praktisch toepasbaar, goede tips voor mijn dagelijks leven. Ik heb zin om aan de slag te gaan. Ik voel me zo veel beter in mijn vel.’

‘Het programma is een geweldige ervaring, zoveel nieuwe technieken geleerd. Meer dan ik verwacht had!’

‘Lief, duidelijk, zeer kundig, toegankelijk, rustig – en ze ziet alles!’

 ‘De sessies zijn heerlijk, duidelijk, krachtig, zacht, divers en de instructies helder. Ik voel me gezien. Ik had niet gedacht dat ontspannen zo makkelijk zou zijn.’

Adem en stressvermindering

Eén op de drie mensen heeft – in meer of mindere mate – last van stress. Verschijnselen van stress zijn bijvoorbeeld ernstige vermoeidheid, gespannenheid of nervositeit. Op zich is stress een normaal verschijnsel, iets wat je als een elastiek oprekt, waarna je weer terugveert, keer op keer. Maar als stress de overhand neemt dan raakt de rek uit je elastiek.

Tijdens dit programma leer je meer over het verschil tussen gezonde en ongezonde stress. Je leert stress herkennen in je lichaam. Ademcoach Fleur laat je kennismaken met de meest effectieve en bewezen ademhalingstechnieken die je welzijn vergroten. Daarnaast zijn de tools concreet, zodat je kunt ingrijpen voordat stress de overhand neemt. Alle technieken zijn direct toe te passen in je dagelijks leven.

Ervaar de kracht van je adem om je direct beter en lichter te voelen. De oefeningen zijn gemakkelijk en dus laagdrempelig. Iedereen kan het. Velen zijn voorgegaan en aangenaam verrast over het directe resultaat. Bovendien kent de juiste manier van ademhalen geen nadelige bijwerkingen – alleen maar voordelen. Je verlaat het weekend uitgerust en opgeladen.

Je adem is het meest toegankelijke instrument dat je altijd tot je beschikking hebt, het vraagt slechts jouw aandacht. Wordt na dit weekend een actieve deelnemer van je ademhaling en voel je in enkele minuten beter.

Inschrijving voor dit weekend en meer info over locatie en tarieven

 

Over Fleur van Schuylenburch

Fleur is niet alleen yogadocente maar ook holistisch coach op het gebied van beweging, levensstijl en voeding. Ze ondersteunt jou in het (her)vinden van een duurzame manier om je welbevinden te verbeteren. Ze stimuleert je om bewust in contact met jezelf te zijn en in je leven te staan, zodat je vanuit je eigen kracht en op een veilige wijze kunt voortbewegen.

Naast haar kennis over (plantaardige) voeding en een gezonde levensstijl kan Fleur je ook begeleiden om je adem te benutten zodat je veerkrachtig blijft in lichaam en geest.

Voor Fleur is yoga een manier om in het moment te zijn. Ze ervaart bewust ademen als haar thuisbasis, als een toevluchtsoord om zichzelf in balans te houden, zodat ze ten volste kan leven. Fleur heeft diverse lerarenopleidingen gevolgd en geeft sindsdien yogales, workshops en retraites. Door haar interesse in de adem is haar manier van lesgeven gericht op anderen inspireren ook hun adem te benutten met verschillende ademhalingstechnieken die simpel en effectief zijn.

Daarnaast focust ze op een veilige (anatomische) manier van bewegen en geven haar instructies ruimte om zelf te ontdekken en te ervaren hoe dit jouw lichaam ondersteunt. Fleur geeft op een warme en open manier les, ze oogt sterk en geaard. Ze is een toegankelijke docente die jouw welzijn graag verder verdiept.

 

 

Ga naar de bovenkant