fbpx
Laden Evenementen

Ademhalen is één van de meest krachtige -en bewezen- manieren voor stressvermindering.

Daarnaast verhoogt je ademhaling creativiteit en levenslust, verbetert nachtrust, geeft veerkracht en kalmeert je geest. Profiteer direct na één ademdag: wordt meer dan (alleen) een getuige – wordt meester van je ademhaling.

Door je aandacht op je adem te richten en op een specifieke manier te ademen – met toegankelijke ademhalingstechnieken – kun je gewone momenten in waardevolle mogelijkheden veranderen. Dit vraagt wel jouw bereidwilligheid om te experimenteren hoe je je adem (beter) kunt benutten. Zodra je bewust ademhalen als een dagelijks ritueel aangrijpt – net als tandenpoetsen, douchen of jezelf aankleden –, zijn de uitwerkingen effectiever en houden de voordelen langer aan.

 

Adem en stressvermindering

Eén op de drie mensen heeft – in meer of mindere mate – last van stress. Verschijnselen van stress zijn bijvoorbeeld ernstige vermoeidheid, gespannenheid of nervositeit. Op zich is stress een normaal verschijnsel, iets wat je als een elastiek oprekt, waarna je weer terugveert, keer op keer. Maar als stress de overhand neemt dan raakt de rek uit je elastiek.

Tijdens deze dag leer je wat het verschil tussen gezonde en ongezonde stress is. Je leert stress herkennen in je lichaam. Ademcoach Jasmijn Koelink geeft je concrete tools, zodat je kunt ingrijpen voordat stress de overhand neemt. Alle technieken zijn direct toe te passen in je dagelijks leven.

Ervaar de kracht van je adem om je direct beter te voelen. De oefeningen zijn gemakkelijk en dus laagdrempelig. Iedereen kan het. Velen zijn voorgegaan en aangenaam verrast over het directe resultaat. Bovendien kent de juiste manier van ademhalen geen nadelige bijwerkingen of verhoogde kans op blessures – alleen maar voordelen.

Voordelen van ademhalingsoefeningen:

  • vermindert stressniveau
  • vermindert depressie en angst
  • verbetert immuunsysteem
  • verlaagt bloeddruk
  • verbetert spijsvertering
  • ondersteunt afvallen
  • ondersteunt bij fysieke pijn
  • geeft betere nachtrust
  • geeft focus en rust – kalmeert de geest
  • verhoogt creativiteit en levenslust

Je adem is het meest toegankelijke instrument dat je altijd tot je beschikking hebt.

Wordt na deze dag meer dan (alleen) een getuige, wordt een actieve deelnemer van je ademhaling.

 

Programma:

10.30 Ontvangst koffie/thee

11.00 Start. Benut je adem deel 1: hoe herken je stress en hoe manifesteert zich het in je lichaam.

12.30 Lunch – vegetarisch

13.30 Benut je adem deel 2: liggende of zittende ademhalingsoefening inclusief ontspanningssessie

14.45 Pauze

15.00 Benut je adem deel 3: staande ademhalingsoefeningen met simpele bewegingen inclusief ontspanningsessies.

16.30 Einde

 

Ervaringen van eerdere deelnemers:

“Ik vond alles fijn en leerzaam.”

 ‘De liefde en aandacht waarmee Jasmijn haar ademsessies begeleidt, zorgen voor veel ruimte en balans in jezelf’.

 

Ademworkshop Klooster Huissen Jasmijn Koelink Jasmijn Koelink is gespecialiseerd in ademhalingstechnieken. Ze geeft wekelijkse lessen en uitgebreide workshops en retraites over yoga, adem en welzijn. Haar lesstijl is geschikt voor zowel beginners als ervaren yogabeoefenaars, omdat Jasmijn verschillende opties en individuele begeleiding integreert in haar groepslessen. De sessies zijn adem georiënteerd, diepgaand en ontspannend tegelijkertijd. Wil je meer weten over Jasmijn? Bekijk dan haar website of lees haar blogs.

Optioneel vervolg:

Ik kan je van harte aanraden om naast deze dag het geliefde schrijf- en stilteweekend onder begeleiding van schrijfster Geertje Couwenbergh en mij te volgen. Als je ook voor het weekend kiest, ontvang je 20% korting op deze dag.

Het schrijf- en stilteweekend werkt met drie krachten: stilte, beweging en schrijven. In de stilte verruim je je blik en verken je andere manieren van communicatie, terwijl de adem- en bewegingssessies je aanwezigheid verdiepen en ontspannen. Vervolgens ben je klaar om je wereld hoogstpersoonlijk bij de kladden te vatten – en te schrijven met je hele lichaam.

Dit weekend geeft je een ander perspectief op je schrijven – en leven.

 

De benadering van schrijven die je dit weekend neemt is fundamenteel; het is erop gericht om een ongecensureerde verbinding te maken met je eigen wereld. Die verbinding voedt vervolgens het schrijven in welk genre dan ook. Of je nu dagboeken schrijft, wetenschappelijke publicaties, aan je memoires of roman werkt – of daaraan wilt beginnen; dit programma is voor jou.

 

‘Ik kwam in diepere verbinding met mezelf, mijn lichaam, mijn schrijven – en oh ja, ook mijn neurosen, obsessies, onzekerheden ;D’

 ‘Ik vond het werkelijk heerlijk. De stilte, de rust, de ruimte. De verdieping.’

Ga naar de bovenkant