fbpx
Laden Evenementen

‘De grootste uitdaging is om midden in een verslonsd huis en dichtslibbend leven een bord met aangekoekte etensresten een armlengte weg te schuiven, er een kladblok neer te leggen, en te schrijven. Hoe moeilijk en ranzig het ook is.’

                                                             Uit Zin: Lust in je Leven door Schrijven

 

Dit geliefde schrijf- en stilteweekend werkt met drie krachten: stilte, beweging en schrijven. In de stilte verruim je je blik en verken je andere manieren van communicatie, terwijl de adem- en bewegingssessies je aanwezigheid verdiepen en ontspannen. Vervolgens ben je klaar om je wereld hoogstpersoonlijk bij de kladden te vatten – en te schrijven met je hele lichaam.

Dit weekend geeft je een ander perspectief op je schrijven – en leven.

De benadering van schrijven die je dit weekend neemt is fundamenteel; het is erop gericht om een ongecensureerde verbinding te maken met je eigen wereld. Die verbinding voedt vervolgens het schrijven in welk genre dan ook. Of je nu dagboeken schrijft, wetenschappelijke publicaties, aan je memoires of roman werkt – of daaraan wilt beginnen; dit programma is voor jou.

 

‘Een inspirerend, warm, rijk weekend. Ik ga met voldoening naar huis.’

‘Ik ben bevestigd in de noodzaak van stilte en mijn urgentie om te schrijven.

 

Het verdient aanbeveling om kennis te maken met de schrijfmethode van dit weekend. Hier kun je Geertje’s veelgeprezen schrijfboek ‘Zin’ bestellen, of de eerste hoofdstukken gratis doornemen.

Eén op één feedback maakt geen onderdeel uit van dit programma. Geertje biedt dit wel aan buiten de programma’s en tijdens de Eetbaar Schrijven 5-daagse retraite in januari 2019.

 

Dagschema

Alhoewel elk weekend dezelfde structuur heeft, zijn ze elke keer anders. Elk programma richt zich op een ander thema. Ook oefenen de seizoenen invloed uit op je ervaring – en maken niet te vergeten de deelnemers elke samenkomst uniek.

Het dagschema bestaat uit twee gezamenlijke schrijfsessies, ochtend meditatie, eenvoudige beweging- en ademhalingsoefeningen. In de middag en avond is er ruimte om aan je eigen schrijfprojecten te werken, te lezen, genieten van de kloostertuin, wandelen of rusten.

Het schema is zo opgebouwd, dat je desgewenst de diensten van het Klooster kunt bijwonen. Mocht je meer specifieke vragen hebben over het schema, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

 

Ervaringen van eerdere deelnemers:

 

‘Ik vond het werkelijk heerlijk. De stilte, de rust, de ruimte. De verdieping.’

‘Fijn, afwisselend, mooie sfeer in de groep.’

 ‘Een mooie manier om jezelf en je stem te leren kennen.’

Jasmijn heeft een rustige, fijne stem. Heel deskundig en zorgzaam in haar aanpak.’

‘Geertje is inspirerend, grappig, scherp, wijs.’

‘Ik kwam in diepere verbinding met mezelf, mijn lichaam, mijn schrijven.’

 

Wat is het verschil tussen een weekend of een 5-daagse retraite?

Het grote verschil tussen een weekend en een 5-daagse retraite is (los van de duur) dat een weekend adem- en bewegingsessies bevat onder leiding van Jasmijn Koelink. Veel deelnemers komen naar een weekend om kennis te maken met de methode, hun schrijfleven een nieuwe impuls te geven of eerder gemaakte schrijfvrienden terug te zien. Het weekend is een korter, ontspannend en dynamisch programma.

De 5-daagse heeft, afgezien van een ademhalingssessie ‘s ochtends, geen periodes van begeleide beweging. Hierdoor is er meer vrije tijd. In die tijd kiezen veel deelnemers om te werken aan een schrijfproject. Maar ook om uit te rusten, te wandelen, yoga te doen, te lezen of slapen – wat het ook maar is waar je meer van wilt. De 5-daagse is een verstilt, diep en persoonlijk programma.

Er zijn veel deelnemers die deze twee programma’s afwisselen. Het weekend als een terugkerend schrijf-stimulans en de 5-daagse om meters te maken in hun schrijfproject. Voor welk programma je ook kiest; ze hebben de neiging nooit hetzelfde te zijn. We zijn blij regelmatig terugkomende deelnemers te ontvangen.

 

Je deelname heeft een rimpeleffect: Living on the Edge

Voor elke deelnemer ondersteunen wij samen met Klooster Huissen het project Living on The Edge. Via de Vogelbescherming Nederland draag je op die manier bij aan het tot bloei brengen van de Sahel, waar veel vogels die we hier kennen, overwinteren.

Schrijven betekent – op een heel persoonlijke manier – een grotere wereld toelaten. Dit project belichaamd die grotere wereld. De vogels verbinden je met het welzijn van de overwinteringgebieden, de bewoners van de Sahel en zet je aan het denken over de manier hoe wij in Nederland het landschap inrichten. Deze animatie geeft je een idee van waar de namens jou bijgedragen steun terecht komt.

We doneren tien euro per deelnemer aan dit project. Met een vol programma betekent dit al snel dat we maar liefst 40 vogelbomen kunnen aanplanten, 500 vierkante meter jonge bomen beschermen en één lokale boer(in) kunnen trainen in boombeheer. Wie schrijft, die blijft in onze programma’s.

 

Hope is the thing with feathers 

That perches in the soul, 

And sings the tune without the words, 

And never stops at all

Emily Dickinson

 

Aanbevolen links:

Wil je een beter idee krijgen wie Geertje als auteur is? Haar nieuwste boek Lieve Dot: 69 Dilemma’s & Radicaal Eerlijk Advies ontving lovende recensies!

 

 

Geertje Couwenbergh is columnist en auteur van vijf boeken, waaronder het populaire ‘Zin’, het boek dat HP/De Tijd een ‘bron van inspiratie voor elke auteur’ noemt. Ze publiceert in bladen als The Optimist, Happinez en Rebelle Society. Daarnaast begeleidt ze al bijna tien jaar honderden schrijvers in haar unieke schrijfprogramma’s – Schrijven Magazine noemde haar een ‘topdocent’. Ontdek haar recent verschenen boek Lieve Dot: 69 Dilemma’s & Radicaal Eerlijk Advies.

 

 

 

 

Jasmijn Koelink is gespecialiseerd in ademhalingstechnieken. Ze geeft wekelijkse lessen en uitgebreide workshops en retraites over yoga, adem en welzijn. Haar lesstijl is geschikt voor zowel beginners als ervaren yogabeoefenaars, omdat Jasmijn verschillende opties en individuele begeleiding integreert in haar groepslessen. De sessies zijn adem georiënteerd, diepgaand en ontspannend tegelijkertijd. Wil je meer weten over Jasmijn? Bekijk dan haar website of lees haar blogs.

 

 

 

 

SCHRIJF JE NU IN!

Word lid van de speciale Facebook groep en blijf op de hoogte van de schrijfprogramma’s in het Klooster Huissen

Optioneel: start het weekend met op adem komen

Voorafgaand aan dit weekend geeft Jasmijn een Benut je adem; ontspan en verfris in het Klooster. Op vrijdag neemt ze je van 10.00 tot 16.00 uur op reis door de mogelijkheden van een diepere, betere ademhaling. De toegankelijke ademhalingstechnieken en simpele bewegingen geven rechtstreeks toegang naar je lichaam, minder stress en meer levenslust.

‘De liefde en aandacht waarmee Jasmijn haar adem- en bewegingssessies begeleidt, zorgen voor veel ruimte en balans in jezelf’.

Je doorkruist stressvolle gewoontes en leert concrete tools om direct toe te passen in je dagelijks leven. Na afloop voel je je belichaamd aanwezig, ontspannen en verfrist. We kunnen je van harte aanraden de dagworkshop te combineren met het weekend. Als je ook voor het weekend kiest, ontvang je 20% korting op deze dag.

Ga naar de bovenkant