fbpx
Laden Evenementen

Een verstillend weekend vol adem, inzicht & innerlijke vrijheid

Total Stress Release lang weekend retreat met yoga, adem & the work (van Byron Katie) met Jasmijn Koelink in retraite centrum Zeeveld in Castricum, nabij zee. Met gezonde vegetarisch biologische voeding, duin- en strandwandeling en optioneel massages. Even op adem komen met ontspanning (yin yoga en yoga nidra), (ademgeïnitieerde) beweging, verdieping (The Work) en ontmoetingen met gelijkgestemden.

Neem een mini-vakantie in jezelf

Gun jezelf een paar dagen om te re-setten en ontdek wat de combinatie van adem, yoga en The Work voor je kan betekenen. Geniet van de rust en verstilling – en laat je ontzorgen in retrate centrum Zeeveld ism Fit Body Mind!

Bewust ademhalen is één van de meest krachtige -en bewezen- manieren om stress te verminderen. Ook om weer op adem te komen, je veerkrachtiger te voelen, beter te slapen, je langer te concentreren en meer levenslust te ervaren. Tijdens dit programma met Jasmijn Koelink – yogadocent, ademcoach en gecertificeerd facilitator van The Work© – kom je helemaal tot rust en maak je kennis met directe methodes om je beter te voelen én je levenskrachtig te blijven voelen thuis.

Inschrijving, programma en meer informatie

Programma:

Elke dag bestaat uit een meditatieve ochtendwandeling, twee gezamenlijke sessies, geleide uitwisselingen en een avondsessie. In de middag en avond is er volop ruimte om nieuwe inzichten en de uitwerkingen van je ademwerk te ervaren, te lezen, genieten van de omgeving, te wandelen op het strand of te rusten.

Dit programma werkt met drie krachten: ademwerk, yoga en The Work© om stress te verminderen, zowel fysieke als mentale stress.

Beter ademhalen, minder stress

Eén op de drie mensen heeft – in meer of mindere mate – last van stress. Verschijnselen van stress zijn bijvoorbeeld ernstige vermoeidheid, gespannenheid of nervositeit. Op zich is stress een normaal verschijnsel, iets wat je als een elastiek oprekt, waarna je weer terugveert, keer op keer. Maar als stress de overhand neemt dan raakt de rek uit je elastiek.

Tijdens deze retraite leer je meer over het verschil tussen gezonde en ongezonde stress. Je leert stress herkennen in je lichaam. Ademcoach Jasmijn Koelink laat je kennismaken met de meest effectieve en bewezen ademhalingstechnieken die je welzijn vergroten. Daarnaast zijn de tools concreet, zodat je kunt ingrijpen voordat stress de overhand neemt. Alle technieken zijn direct toe te passen in je dagelijks leven.

Ervaar de kracht van je adem om je direct beter te voelen. De oefeningen zijn gemakkelijk en dus laagdrempelig. Iedereen kan het. Velen zijn voorgegaan en aangenaam verrast over het directe resultaat. Bovendien kent de juiste manier van ademhalen geen nadelige bijwerkingen – alleen maar voordelen.

Je adem is het meest toegankelijke instrument dat je altijd tot je beschikking hebt, het vraagt slechts jouw aandacht. Wordt na deze meerdaagse een actieve deelnemer van je ademhaling en voel je in enkele minuten beter.

 

The Work© en stressreductie

Tijdens dit programma brengt Jasmijn oefeningen van The Work© van Byron Katie in, een eenvoudige maar diepgaande vorm van (begeleide) meditatie. Jasmijn is gecertificeerd facilitator van The Work©. Met toegankelijke oefeningen word je je gewaar van beperkende en stressvolle overtuigingen of gedachten die je vervolgens bevraagt en daarmee je patronen kan doorbreken. The Work© vermindert mentale stress. Het opent zowel je geest als hart waardoor je direct meer vrijheid, vreugde en rust ervaart. Deze methode van zelfbevraging is inmiddels een onmisbaar onderdeel van Jasmijn’s leven.

Om meer rust in je hoofd te ervaren en ruimte voor nieuwe inzichten en verdieping, zal Jasmijn tijdens deze meerdaagse ook een workshop aanbieden over The Work©. Je leert je stressvolle gedachten bevragen aan de hand van de vier vragen en omkeringen van deze methode – welke heel praktisch is en je zelf direct gaat toepassen.

De methode is simpel, direct toepasbaar en diep persoonlijk werk. Het stelt je in staat om toegang te krijgen tot je eigen innerlijke wijsheid – die altijd voor je beschikbaar is en niet afhankelijk van andermans wijsheid.

Open je geest en hart tijdens dit unieke verstillende programma en ervaar direct meer vrijheid, ruimte en rust

Met meditatie en simpele yoga- en ademsessies voegt Jasmijn fysieke ontspanning en verdieping toe die het bevragen van je gedachten zoveel meer moeiteloos maakt.

Yoga en stressreductie

Adem geïnitieerde beweging

In de ochtendsessies maak je kennis met eenvoudige bewegingen en houdingen om een diep gevoel van rust te creëren. De houdingen zijn makkelijk aan te passen zodat elk lichaam er baat bij heeft. Deze sessie is adem georiënteerd, intensief en ontspannend tegelijkertijd. Daarnaast is er ruimte voor stilte in- en tussen de houdingen en een begeleidende visualisatie.

yin yoga deep tissue releaseWist je dat als je regelmatig piekert, last hebt van spanningen of stress, je lichaam ongemerkt kan verkrampen? Daarom gaan we in een sessie een tennisbal gebruiken om spanning en pijn los te maken en te laten. Dit is een techniek waarbij je jezelf een diepe bindweefselmassage geeft. Ook kan het emotionele energie dat in je lichaam is opgeslagen vrijlaten. En met een tennisbal blijkt dat ineens eenvoudiger dan je misschien vooraf denkt.

​Ervaar de krachtige heling die dit oplevert en geef jezelf de mogelijkheid om de diepe ontspanning in je lichaam te ervaren. Je zal meer energie voelen en je bewegingen voelen soepeler aan.

Cultiveren van geduld, vertrouwen en overgave

Je maakt ook kennis met houdingen waarin de nadruk niet ligt op spierversterking, maar juist op de volledige overgave van spierkracht. Met volledige aandacht ontspan je in een houding – die je voor langere tijd aanhoudt – waardoor de druk op je gewrichten toeneemt en je bindweefsel, kraakbeen en pezen meer opgerekt worden waardoor ze kunnen herstellen, verspoelen en versterken. Dit cultiveert geduld en wakkert vertrouwen aan in je lichaam. Ook hier zijn de houdingen aan te passen, naar de mogelijkheden in het lichaam. De verschillende ademhalingstechnieken zullen daarbij voor een diepere (ontspannende) ervaring zorgen.

Je hoeft jezelf niet als diepzeeduiker of yogi te beschouwen om mee te doen aan dit programma.

 

Deelnemers over programma’s van Jasmijn:

Superwaardevol, life changing zelfs!

Wat een rijkdom om je eigen stressvolle gedachten op deze manier te bevragen! Het geeft een heel ander perspectief op hoe ik in elke situatie zelf meer verantwoordelijkheid kan nemen.

‘Zeer waardevol om een aantal dagen met mezelf te zijn, boeken lezen, schrijven, ademen, yoga. Het heeft mij veel ruimte in mijzelf gegeven en de ruimte om mijn plek in te nemen. Stand tall and firm.’

‘Jasmijn is rustig, liefdevol en duidelijk. Ze is attent, ze heeft aandacht voor je. Goed sprekend en heel deskundig en zorgzaam in haar aanpak.’ 

‘De betrouwbaarheid van Jasmijn geeft vertrouwen om te volgen, te laten zijn en toe te laten.’

Dank voor de heerlijke eerlijke voorbeelden; verfrissend.

Ik leerde radicaal eerlijk en toch liefdevol naar mezelf te zijn, ook in de moeilijkste onderwerpen.

Het enthousiasme en veilige sfeer die je als begeleider bracht omdat dat mij hielp om mijn moeilijke gedachten en gevoel los te laten. Bedankt hiervoor.

Het heeft me veel inzicht gegeven in de beperkingen van mijn huidige handelswijze en de beschikbare ruimte om daarin stappen te zetten en situaties te veranderen. In plaats van te verwachten dat dit bij een ander vandaan zou moeten komen.

Het was fijn om bezig te zijn met mijn eigen gedachtewereld en deze aandacht en ruimte te geven, te ordenen en stuk los te laten met humor.

Jasmijn’s sessies zijn heerlijk, duidelijk, krachtig, zacht, divers en de instructies helder. Ik voel me gezien.

Ik heb nu meer ruimte voor de ander, een open blik en compassie voor de ander en mezelf.

Ik heb meer inzicht gekregen. En bewust vanuit meerdere perspectieven blijven kijken naar dingen en situaties is zo waardevol.

Inschrijving en meer informatie over tarieven, locatie en programma

 

Over Jasmijn Koelink

Organisatiepsycholoog en yogadocent Jasmijn Koelink is een Yoga Alliance® erkende docent. Ze geeft al jaren wekelijkse lessen en leidt een van de meest gerenommeerde yoga docentenopleidingen in Nederland. Ze biedt online sessies en gespecialisserde workshops aan, zodat je op elk moment en elke tijd gebruik kunt maken van haar begeleiding. Haar begeleiding is geschikt voor zowel beginners als ervaren beoefenaars, omdat Jasmijn verschillende opties integreert. Alle sessies zijn adem georiënteerd, diepgaand en ontspannend tegelijkertijd. Jasmijn is gecertificeerd facilitator van The Work©. Ze ervaart The Work als een yoga beoefening voor de geest en als een essentieel onderdeel van stressvermindering. Op JasmijnKoelink.com kun je direct beginnen.

 

Jasmijn-Yoga-contact-header

‘The Work zie ik als een yoga beoefening voor mijn geest. Ik merk de neigingen van mijn geest op en hoe ze mij klein en gevangen houden in oude denkpatronen en beschermingsmechanismen. Ik bevraag mijn stressvolle gedachten vrij, en mijn lichaam volgt. Voor mij dé manier waarop ik yoga van de mat in mijn dagelijks leven breng – die ik steeds meer als vriendelijker, levendiger en vrijer ervaar!’

Aangeraden

Wil je je voorafgaand kennismaken met The Work of met Jasmijn? Dan kunnen de volgende bronnen je ondersteunen:

  • Loving What Is van Byron Katie (in het Nederlands vertaald als Vier Vragen die je Leven Veranderen) is een fantastische manier om kennis te maken met The Work. Je kan ook het boek luisteren luisterboek.
  • Om een introductie van The Work te krijgen kun je dit interview van Susan Piver met Byron Katie bekijken.
  • Zie The Work in actie met een van de honderden video’s die online staan. Hierdoor krijg je een direct beeld van hoe The Work werkt. Hier zijn een paar sessies in een aangemaakte playlist op YouTube. Alle sessies zijn een ingrijpend voorbeeld van zelfbevraging.

Al op adem komen voordat het programma begint kun je met deze gratis ademsessies met Jasmijn.

Lees meer over de details en prijzen van mijn stressreductie weekend en over de achtergronden van stress reductie retreats.

Inschrijving en meer informatie

Ga naar de bovenkant