Het ontstaan van een The Work© Community.

Door jarenlang yoga, meditatie en ademhalingstechnieken te beoefenen en te onderwijzen in lerarenopleidingen, leerde ik mijn lichaam en geest kennen en vertrouwen – wat ik als ongelofelijk waardevol ervaar. En een hele tijd heeft dit mij ondersteund. Alleen uiteindelijk merkte ik dat dit voor mij niet voldoende was. Er bleef mij telkens iets belemmeren, alsof ergens de rem opzat.

Ik bleef worstelen met gedachten als ‘ben ik wel goed genoeg’, ‘ben ik wel interessant genoeg’, ‘begrijpen ze mij wel’. Ik beperkte mijzelf met gedachten over hoe anderen mij zouden zien, wat zij van mij zouden denken. En hierdoor stapelde zich stressvolle gedachten in mij op over hoe ik vervolgens over de wereld dacht, over mijn lichaam of over anderen.

Acht jaar geleden kwam ik in aanraking met The Work© van Byron Katie. Een methode waarin je de bron van stress aanpakt en ervoor zorgt dat stress zich niet opstapelt. Je investeert in je mentale welzijn en je emotionele welbevinden en je blijft je relaties verbeteren – inclusief de relatie met jezelf.

Duidelijk een andere invalshoek dan die van yoga, meditatie en de ademhalingstechnieken. Waar ik eerst dacht dat ik géén gedachten moest hebben of ze onder controle moest hebben, was The Work© een hele concrete bevragingstechniek om juist mijn gedachtenproces te onderzoeken. Dat lijkt tegenstrijdig, maar het vult elkaar juist goed aan. Het is complementair, als twee kanten van eenzelfde medaille. Ook The Work© is een vorm van meditatie. De methode is daarbij simpel en direct toepasbaar en is diep persoonlijk werk. Alleen bij deze methode van zelfbevraging maak je juist gebruik van je gedachten om daarin rust te creëren. Want The Work© geeft inzicht in waar gevoelens en gedachten vandaan komen. Daardoor kun je zien wat zin en onzin is. Wat is écht en wat een illusie. Ik ervaar deze methode als een ongekende verrijking waarmee ik via een andere invalshoek naar mezelf kijk.

En ik ontdekte ermee de ontbrekende schakel voor mijn geluk: het bevragen van mijn gedachtewereld.

Tijdens de ruim 600 uur durende opleiding om gecertificeerd facilitator van The Work© te worden – uren zowel individueel als in groepsverband – ervaarde ik hoe verdiepend het is dat je het blijft beoefenen en ook merkte ik hoe waardevol het is dat je dan onderdeel bent van een gemeenschap, een community. The Work© met regelmaat doen versterkt je ontwikkeling. En gelijkgestemden vinden om mee te sparren en The Work© mee te doen voegt daaraan duidelijk bij. Je ondersteunt elkaar. Het bood mij de mogelijkheid om in diepere lagen in mezelf te komen door de ruimte, de herkenning en de opgedane inzichten van mezelf als ook van anderen.
Ik heb deze behoeften ook bij mijn cliënten bemerkt. Ik mag getuige zijn van ieders veerkracht, wat inspirerend en groots is, ook om daaraan bij te dragen. Individuele sessies zijn waardevol, alleen kunnen ze niet alles omvatten. Ze zijn vaker een start van een reis in jezelf. Ik zie dat veel cliënten ermee verder willen en daarbij gelijkgestemden willen kunnen ontmoeten.

Tegelijkertijd hoor ik van anderen dat een individuele sessie voor hen soms nog een té grote stap kan zijn om bekend te raken met de methode en deelname aan groepssessies voor hen laagdrempeliger is om vanuit daar hun reis te beginnen.

Hierdoor ontstond bij mij het idee om daarvoor een online community te creëren, waarin mensen die geïnteresseerd zijn in The Work© of The Work© al beoefenen elkaar kunnen ontmoeten, kunnen deelnemen aan groepssessies en elkaar kunnen vinden als sparringpartner of facilitator. Daarnaast ben ik bezig andere mogelijkheden uit te werken voor deze community.

Deze community is er dus voor jou! Of je nu wel of geen ervaring hebt met The Work©. Je raakt bekend met The Work© door het te doen, het te aanschouwen bij anderen en anderen te faciliteren. Dit maakt de weg vrij voor verdere ontwikkeling. Met elkaar de diepte ingaan. En door een ander te bevragen leer je ook jezelf te bevragen.

Jouw verhaal, is mijn én ons verhaal. Jouw uitdaging is mijn en onze uitdaging. Jouw doorzettingsvermogen is mijn en ons doorzettingsvermogen.
Ik ben er voor jou, want ik herken mij in jou.

Laten we samen The Work© doen en een (innerlijke gedachte) wereld ondersteunen die vriendelijker, levendiger en vrijer is. Om dit verder vorm te geven wil ik graag bij zoveel mogelijk mensen hun wensen toetsen. Als jij dit zo leest, waar zou jij dan behoefte aan hebben?

Jouw inbreng is dus cruciaal om deze gemeenschap vorm te geven. Vul een korte vragenlijst in vóór 8 augustus 2022 – het duurt slechts twee minuten en zorgt ervoor dat jouw wensen en behoeften richtinggevend zijn.

Ik verheug me op je input.

Liefs, Jasmijn

 

P.s Wil je direct aan de slag?

Dompel jezelf dan onder en ontdek in de verschillende programma’s de vrede die The Work brengt.