Dat betekent niet dat yoga niet veel voor mij doet

Het helpt me犀利士
aanwezig te zijn in het moment. Het maakt me wakker naar mijn lichaam. Ik voel me fysiek gezonder. Maar yoga zorgt niet noodzakelijk voor mijn geluk.

Door jarenlang yoga en meditatie te beoefenen, leerde ik mijn lichaam en geest kennen en vertrouwen – wat ongelofelijk waardevol is. Alleen ik bleef worstelen met gedachten als ‘Ik ben niet goed genoeg’, ‘Ik ben niet interessant genoeg’, ‘Ze begrijpen mij niet’. Ik maakte me zorgen over wat anderen van me dachten, hoe ze me zagen. En ik hield stressvolle gedachten over de wereld, over mezelf of mijn lichaam en over anderen.

Toen ontdekte ik acht jaar geleden hoe ik verder kon waar yoga voor mij ophield.

Ik kwam met The Work© van Byron Katie in aanraking. The Work is meditatie. Een methode van zelfbevraging, wat simpel, direct toepasbaar en diep persoonlijk werk is. Voor het eerst ontdekte ik de ontbrekende schakel voor mijn geluk: de hoe!

The Work zie ik als een yoga beoefening voor mijn geest. Ik merk de neigingen van mijn geest op en hoe ze mij klein en gevangenhouden in oude denkpatronen en beschermingsmechanismen. Ik bevraag mijn stressvolle gedachten vrij, en mijn lichaam volgt. Voor mij dé manier waarop ik yoga van de mat in mijn dagelijks leven breng – die ik steeds meer als vriendelijker, levendiger en vrijer ervaar.

Een flexibele geest in een flexibel lichaam.

Inmiddels mag ik mijzelf sinds mei 2021 een gecertificeerd facilitator van The Work noemen – na ruim 600 opleidingsuren. Deze twee beoefeningen fascineren en inspireren me – en dat deel ik graag met jou.

Ik integreer The Work op verschillende manieren; in 1-op-1 sessies, (online) workshops, weekend en meerdaagse retraites, tijdens yoga lerarenopleidingen.

Ben je op zoek naar rust in je hoofd en rust in je lichaam? Verlang je naar verdieping? Of verbinding met jezelf en anderen? Dompel jezelf dan onder en ontdek in de verschillende programma’s de vrede die The Work brengt.

Veel liefs,

Jasmijn.