Herwild jezelf met een schrijfprogramma – en wij kopen namens jou een beschermde vierkante meter Aarde. Het Klooster Huissen verdubbelt dat aantal bovendien nog eens.

Je deelname aan een van onze schrijf- en stilteprogramma’s laat nu een blijvende vrije afdruk achter. Voor elke deelnemer kopen wij dit jaar via de PvdD een vierkante meter ongerepte natuur. Onze samenwerkingspartner Klooster Huissen verdubbelt bovendien het aantal meters per programma!  Zo groeit er langzaam een Be-Woest Schrijf Bos waar dieren, ideeën, planten en herinneringen welig kunnen tieren.

Wat overblijft na het volgen van een retraite is vaak ongrijpbaar. Je begint een weekend of een week als vreemden, en na enkele intense dagen van samen stil zijn, eten, schrijven, bewegen en voorlezen neem je afscheid als vrienden. Ondanks dat we veel studenten zien terugkomen blijft elk programma fundamenteel uniek – en tijdelijk.

Ook al hoort het bij een programma dat die pop-up familie aan het einde verdampt; toch lijkt het mij en Geertje mooi om elk samenzijn een blijvende afdruk te geven in de vorm van een stuk vrije, ongecensureerde natuur.

Het schrijven wat we doen tijdens onze programma’s gaat voor een groot deel over het ‘herwilden’ van je geest. Een plek ontginnen in je schrijfleven waar je ongecensureerd bent, maakt je moedig en weelderig als schrijver. We kunnen geen betere blijvende afdruk van elke deelnemer bedenken dan een vierkante meter wilde natuur via het project van de Partij voor de Dieren. We zijn ontzettend blij dat de locatie van onze programma’s, het Klooster Huissen jouw vierkante meter ook nog eens verdubbelt!

Wie schrijft die blijft, zeggen ze wel eens, en deze vierkante meter kan een herinnering eraan zijn dat wat jij schrijft, doet en meemaakt, uitmaakt. Het is figuurlijk – en nu ook letterlijk – een plek waar leven ongebreideld kan floreren. Een beschermd, wild natuurgebied in én buiten jezelf.

 

Word lid van de speciale Facebook groep en blijf op de hoogte van de schrijfprogramma’s in het Klooster Huissen